Met nieuws van o.a.
partners

Monique Smit onthult nieuwe app Klasbord

Onder luid gejoel van leerlingen van Christelijke basisschool De Hoeksteen uit Spijkenisse onthulde zangeres en Kids Top 20-presentatrice Monique Smit op vrijdag 15 maart de gloednieuwe app Klasbord. Tijdens een zinderende ochtend ging groep 7 van De Hoeksteen als eerste Nederlandse klas aan het werk met Klasbord, dé gratis social media tool voor het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang.

Klasbord is een gratis app die leerkrachten in staat stelt ouders en betrokkenen direct op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt in het klaslokaal. Zo kunnen docenten leuke foto’s van de klas delen met ouders, maar ook oproepjes of huiswerkopdrachten doorgeven. Daarnaast kunnen leerkrachten en begeleiders vragen stellen aan ouders en betrokkenen om ze zo meer te laten meeleven met de gebeurtenissen op school.

Een berichtje over het aankomende schoolreisje? Of het verzoek leerlingen lege wc-rolletjes mee te geven voor een knutselopdracht? Welke boodschap ook, docenten delen hem vliegensvlug met de ouders van hun leerlingen. Met Klasbord hoeven docenten nooit meer briefjes mee naar huis te geven!
Sneller én leuker

Met de Klasbord-app wordt de communicatie tussen docenten en het thuisfront niet alleen sneller, maar ook leuker. Met een paar tikken op het scherm nodigen leraren en begeleiders ouders uit tot de app. De informatie die via de app gedeeld wordt, komt alleen terecht bij ouders van de leerlingen. Ouders die geen smartphone hebben ontvangen de berichten via een e-mailnieuwsbrief.

Klasbord is helemaal gratis! De app is beschikbaar voor zowel iPhone- als Android-toestellen.
Social media op school

Uit onderzoek van Klasbord blijkt dat sociale media hot zijn onder leerkrachten. 89,4 procent van de ondervraagde leerkrachten is privé actief op sociale media. Het overgrote deel (95 procent) van hen geeft aan dat ze het leuk zouden vinden om ouders en betrokken rondom de klas via social media op de hoogte te houden, mits de privacy gewaarborgd is en het gemakkelijk werkt.

Toch is het meegeven van briefjes aan leerlingen nog altijd razend populair. Op 81,9 procent van de scholen worden nog altijd briefjes gebruikt om ouders en betrokkenen te informeren. Slechts drie op de tien docenten informeert ouders zelf direct via sociale media.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?