Met nieuws van o.a.
partners

Apple presenteert nieuwe Apple Music Classical-app

apple classic

Apple heeft  Apple Music Classical aangekondigd, een gloednieuwe app die speciaal is gemaakt voor klassieke muziek. Met de volledig geoptimaliseerde zoekfunctie van Apple Music Classical kun je snel en eenvoudig een stuk vinden in ’s werelds grootste verzameling klassieke muziek. Geniet van de hoogste geluidskwaliteit en ervaar je favoriete klassieke stukken op een nieuwe manier met ruimtelijke audio waar je helemaal in opgaat.

Apple Music Classical is de ultieme manier om klassieke muziek te ervaren, met honderden speciaal samengestelde afspeellijsten, duizenden exclusieve albums, verhelderende biografieën over componisten, diepgravende gidsen over belangrijke werken, intuïtieve navigatiefuncties en nog veel meer.

Apple Music Classical is later deze maand verkrijgbaar. Abonnees van Apple Music kunnen de Apple Music Classical-app kosteloos downloaden en gebruiken. Bestel de app alvast in de App Store. Als je dit doet, wordt Apple Music Classical automatisch gedownload op de dag van de introductie.  Hiervoor moet ‘Werk automatisch bij’ zijn ingeschakeld.

Bekijk HIER de trailer voor Apple Music Classical

Apple Music Classical biedt….

 • De grootste verzameling klassieke muziek ter wereld met ruim 5 miljoen nummers en werken, van nieuwe stukken tot bekroonde meesterwerken.
 • Duizenden exclusieve albums.
 • De mogelijkheid om op componist, werk, dirigent of catalogusnummer te zoeken en direct specifieke opnames te vinden.
 • De hoogste geluidskwaliteit, (tot 192 kHz/24-bit Hi-Res Lossless) met duizenden opnames in ruimtelijke audio waar je helemaal in opgaat.
 • Volledige en accurate metadata, waardoor je exact weet naar welk werk en welke artiest je luistert.
 • Duizenden redactionele opmerkingen, waaronder biografieën over componisten en beschrijvingen van belangrijke werken.

Apple werkt nauw samen met een aantal van de bekendste klassieke musici en vooraanstaande klassieke muziekinstellingen wereldwijd om luisteraars van Apple Music Classical nieuwe en exclusieve content en opnames te bieden. Volg Apple Music Classical op Twitter @appleclassical voor nieuws en updates.

Luisteraars kunnen met Apple Music Classical ook gloednieuwe en exclusieve artwork zien, zoals een reeks unieke digitale portretten in hoge resolutie van vele wereldberoemde componisten. Deze zijn speciaal gemaakt door een diverse groep artiesten, die gebruik hebben gemaakt van de kleurenpaletten en artistieke invloeden uit de desbetreffende periode. Het resultaat is een reeks zeer gedetailleerde portretten, waardoor je als luisteraar oog in oog komt te staan met de grootste componisten.

Download HIER portretten van de componisten Ludwig van Beethoven, Frédéric Chopin en Johann Sebastian Bach

Verkrijgbaarheid

 • Apple Music Classical wordt op 28 maart gelanceerd en is nu alvast te bestellen.
 • Hiervoor is een abonnement op Apple Music vereist (Individueel/Student/Gezin of Apple One)
 • Wereldwijd verkrijgbaar waar Apple Music wordt aangeboden, behalve in China, Japan, Korea en Taiwan (deze regio’s volgen later).
 • Apple Music Classical is verkrijgbaar op alle iPhone-modellen met iOS 15.4 of nieuwer.
 • Apple Music Classical voor Android is binnenkort verkrijgbaar.
 • Om naar muziek te luisteren op Apple Music Classical moet je verbonden zijn met internet.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?