Met nieuws van o.a.
partners

Motorola introduceert Moto Secure App voor nog betere digitale beveiliging

Moto Secure App

Privacy en het beschermen van gegevens wordt steeds belangrijker. ThinkShield biedt consumenten daarom een extra beveiligingslaag die de bescherming op elk niveau verbetert, van de fabriek tot aan de telefoon. Met uitgebreide hardware en software beveiligingsfuncties die aan de hoogste normen voldoen, zijn je gegevens beter beschermd tegen malware, phishing en de andere digitale bedreigingen. Om consumenten te helpen optimaal te profiteren van alle beveiligingsfuncties introduceert Motorola de nieuwe Moto Secure App.

De Moto Secure App is de go-to bestemming voor alle noodzakelijke beveiliging en privacyfuncties op het toestel. Binnen de app kunnen gebruikers snel en eenvoudig de beveiliging van hun smartphone controleren via alle gerelateerde Android en Motorola apps en instellingen.

Naast snelle toegang tot privacycontroles en beveiligingsfuncties biedt de Moto Secure App een aantal nieuwe beveiligingen voor meer gemoedsrust:

Voeg een extra beschermingslaag toe aan gevoelige informatie en apps door geselecteerde apps en bestanden te verbergen in een Secure Folder, beschermd door een eigen PIN. Met Secure Folder hebben gebruikers ook de mogelijkheid om de ‘Verborgen modus’ in te schakelen, waardoor ze kunnen kiezen uit vier pictogrammen en namen, in plaats van het zichtbaar tonen van apps in een map, voor nog meer privacy. Dit is vooral handig om gevoelige informatie zoals financiële apps, digitale portemonnees, winkelapps of e-mailaccounts te verbergen achter een discreet pictogram en label.

Of je nu onderweg bent of vanaf een openbare locatie werkt, met de Network Protection-functie minimaliseer je de risico’s wanneer je verbinding maakt met openbare Wi-Fi- en mobiele netwerken. Door Network Protection in te schakelen, worden gebruikers automatisch op de hoogte gebracht wanneer een hotspot of Wi-Fi-gerelateerd beveiligingsprobleem wordt gedetecteerd. Binnen Network Protection kan de functie specifieke apps beletten open verbindingen te gebruiken en spoofing voorkomen door 2G-verbindingen te blokkeren.

Met Lock Screen Security kunnen gebruikers alle opties van hun vergrendelingsscherm zien en beheren om de benodigde bescherming te configureren. Hiermee kunnen netwerk- en beveiligingsfuncties vergrendeld worden. Vroeger kon een dief bijvoorbeeld gewoon het mobiele netwerk of Wi-Fi uitschakelen waardoor gebruikers hun verloren apparaat niet konden vinden. Door deze functie in te schakelen, kunnen gebruikers de controle houden en voorkomen dat iemand het mobiele netwerk of Wi-Fi op een apparaat kan uitschakelen zonder de telefoon te ontgrendelen.

PIN Pad Scramble verschuift de numerieke lay-out van het invoerscherm van een apparaat, zodat niemand stiekem mee kan kijken en het patroon van de ingedrukte cijfers kan onthouden.

Het Privacy Dashboard biedt een duidelijk en uitgebreid overzicht van welke apps de afgelopen 24 uur toegang hebben gehad tot de agenda, contacten, bestanden, camera, microfoon en locatie van een gebruiker. Als ze iets verdachts zien, kunnen consumenten rechtstreeks vanuit de Moto Secure-app app-machtigingen beheren, beveiligingsinstellingen bijwerken en privacycontroles wijzigen

De nieuwe Moto Secure App is momenteel beschikbaar op de Lenovo ThinkPhone by Motorola, moto g73 5G en moto g53 5G. In de toekomst zal de app beschikbaar zijn op Motorola-apparaten die Android 13 of hoger ondersteunen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?