Met nieuws van o.a.
partners

Waarom rijstolie?

king rijstolie

Rijstolie wordt gewonnen uit het vliesje en de kiem die zich tussen de rijstkorrel en de huls bevindt. Dit is een deel van de rijst wat de meeste voedingsstoffen bevat en is daarnaast ook een restproduct van de rijstplant wat rijstolie ook de meest duurzame olie maakt. De voedzame vliesjes die van de rijstkorrel worden verwijderd en geperst waarna rijstolie overblijft. De producent hecht veel waarde aan de kwaliteit van de vliesjes en kiemen die wordt gebruikt voor het persen van de rijstolie. Zo zit er maximaal 24 uur tussen het oogsten en persen voor het optimale behoud van de vitamines en voedingsstoffen.

King Rijstolie heeft een rookpunt tussen de 240-255 °C, wat veel hoger is dan bij andere oliën. Wanneer olie verhit wordt boven het rookpunt komen er schadelijke stoffen vrij en is er sprake van smaakverlies. Rijstolie heeft een hoger rookpunt dan andere oliën, wat betekent dat rijstolie gezonder is. Hiernaast bevat King Rijstolie een hoog gehalte aan Oryzanol, een antioxidant die o.a. het cholesterolgehalte in het bloed verlaagd.

Gebruik King Rijstolie voor:
Roerbakken/wokken
In Azië wordt er al zeer veel geroerbakt met rijstolie. Bij het gebruik van bijvoorbeeld een wok, wordt er met zeer hoge temperaturen gebakken. Het hoge rookpunt van rijstolie maakt rijstolie hiervoor uitermate geschikt. Zelfs op hoge temperaturen blijven de goede eigenschappen in de olie behouden en komen er geen schadelijke stoffen vrij. Voor roerbakken is rijstolie dus de lekkerste en gezondste keuze.

Bakken/braden
Ook bij het bakken en braden wordt er met hoge temperaturen gewerkt. Wanneer je bijvoorbeeld een biefstuk bakt in olijfolie komen er schadelijke stoffen vrij, omdat er wordt gekookt bij een hogere temperatuur dan het rookpunt van olijfolie. Rijstolie heeft een rookpunt tot 255ºC, dit betekent dus dat rijstolie haar goede eigenschap behoudt. Dit zelfs bij zeer hoge temperaturen.

Frituren
Rijstolie heeft een milde smaak die je niet terug vindt in de smaak van het gefrituurde voedsel. De lichtkleverige eigenschap van rijstolie betekent ook dat er zeer weinig olie wordt opgenomen in het product, dit maakt frituren met rijstolie gezonder dan frituren met andere oliën. Frietjes gefrituurd in rijstolie zijn heerlijk van smaak en heerlijk knapperig. Wel zullen ze wat minder bruin van kleur worden.

Salades
Rijstolie is ook uitermate geschikt voor toepassingen in salades. Door de milde smaak worden de smaken van andere ingrediënten niet overheerst, dit is bij andere oliën zoals olijfolie wel het geval. Door het unieke verzuurprofiel van rijstolie, is rijstolie voor elke salade een gezonde toevoeging.

De beste keuzes voor het kopen van rijstolie

Dit product is te koop bij:


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?