Met nieuws van o.a.
partners

Next Nature lanceert SWIPE, de smartphone film over jou en je phone

swipe

SWIPE is een gratis te downloaden app; een typografische film waar je doorheen kunt swipen, maar je kunt natuurlijk ook kijken zonder te swipen, dan duurt de film 15 minuten.

Next Nature viert de smartphone met SWIPE, de film die reflecteert op het apparaat waar inmiddels 7 miljard mensen mee samenleven. Als je je mobiele telefoon bent vergeten roept dat gevoelens van naaktheid en incompleetheid op. De telefoon is de spiegel van jouw leven, het lijkt een soort lichaamsdeel, alles zit erin. Je vrienden, je afspraken, de informatie die jij leuk of belangrijk vindt. Het is een prachtige uitvinding en tegelijkertijd levert het ons ook problemen op.

We hebben weinig tijd voor reflectie omdat we de hele dag met het apparaat bezig zijn. SWIPE hinkt op twee gedachtes; de film laat zien hoe de smartphone ons leven beïnvloedt en hoe we de verleiding tot overdadige communicatie en mediaconsumptie vaak niet kunnen weerstaan. Echter, de telefoon verrijkt ons leven ook, met veel comfort, nuttige informatie en kunst; de creativiteit die we online zien is soms zeer origineel en brengt een geheel eigen nieuwe visuele cultuur met zich mee.

De gratis SWIPE film is geregisseerd door Mieke Gerritzen, vormgegeven door Thonik en het Next Nature team en beschikbaar onder de titel ‘Swipe, the app’ voor download via de App Store voor iOS en Google Play voor Android.

Download voor IOS
Download voor Android

test jouw aandachtsspanne

Als je je tijdens het swipen en kijken van de film laat afleiden door een inkomend bericht of telefoontje, dan verlies je de film en kun je deze terugkrijgen door het symbolische bedrag van 99 cent te betalen.

De film is mede tot stand gekomen met steun van het Filmfonds, regeling Immerse/Interact.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?