Met nieuws van o.a.
partners

VPN Nederland nu gratis te gebruiken!

gratis vpn

De laatste jaren komt het steeds vaker ter sprake; de VPN. Er zijn ondertussen dan ook vele aanbieders aanwezig op de markt. Maar is er eigenlijk ook een Nederlandse aanbieder? Jazeker! VPN Nederland is een Nederlandse VPN-aanbieder die nu ook nog eens gratis te gebruiken is! Bij VPN Nederland worden er geen zogenaamde ‘logs’ bijgehouden, dit zijn in feite logboekjes van jouw internetgebruik. Er zijn veel aanbieders aanwezig op de markt die daar hun verdienmodel in vinden. Ze verkopen deze gegevens door. Vooral bedrijven die een gratis VPN aanbieden maken zich hier vaak schuldig aan. VPN Nederland doet hier niet aan mee.

Waarom zou ik een VPN nodig hebben?

Heel leuk zo’n VPN, maar waarom zou ik er eentje gebruiken? Goede vraag! Er zijn veel redenen om een VPN-dienst te gebruiken. Gebruik maken van een gratis WiFi-netwerk, zoals in de trein of in een restaurant kan betekenen dat je gegevens blootgesteld worden. Mensen met slechte bedoelingen die op hetzelfde netwerk zitten, zouden zomaar eens kunnen meekijken. Een gratis WiFi-netwerk is namelijk slecht beveiligd. Een VPN-dienst beschermt de gebruiker en zijn of haar persoonlijke gegevens die worden verstuurd over dit netwerk.

Om het nut van een VPN te begrijpen is het handig om te weten hoe zo’n dienst eigenlijk werkt. Een VPN creëert een soort tunnel tussen jou en waar de gegevens heen moeten. De virtuele tunnel kan zich duizenden kilometers verderop bevinden, waardoor het kan lijken alsof je uit een heel ander werelddeel komt. Door deze vrijheid van verplaatsen heb je toegang tot veel delen van het internet waar je anders wellicht geen toegang tot zou hebben gehad. Een VPN schermt dus jouw gegevens af, waardoor eventuele pottenkijkers naar de deur worden gewezen.

Zonder een VPN kan jouw internet provider en browser alles zien wat je op het internet doet. Wanneer je gebruik maakt van een VPN-dienst, is jouw internetgebruik privé. Zo kan je zoekgeschiedenis moeilijk worden verkocht, waardoor je minder advertenties zal krijgen die onderwerpen bevatten die je recent hebt opgezocht. Ook kunnen webshops die gebruik maken van andere prijslijsten in verschillende regio’s niet meer correct je locatie schatten.

Dus een gratis VPN zonder addertjes onder het gras?

Veel aanbieders van gratis VPN-diensten verkopen jouw gegevens door. Dat is natuurlijk ongewenst als gebruiker. Het hele idee van een VPN is immers je gegevens beschermen. Het nut zou dan verslagen zijn. Bij VPN Nederland worden jouw gegevens niet doorverkocht. Ook worden er geen logs opgeslagen. Dus bij deze gratis VPN zijn er geen zorgen over de privacy. Dus je kan de VPN zorgeloos gebruiken? Ja! Er is echter wel één klein addertje onder het mooie groene gras, er is een datalimiet van 2GB. Dat datalimiet moet wel aanwezig zijn, anders zou VPN Nederland binnen een kleine maand failliet zijn.

Concluderend, een VPN gebruiken heeft veel nut. Van je gegevens beschermen tot nadelen van je regio vermijden, het kan met de gratis VPN van VPN Nederland. Waar bij veel gratis VPN-diensten het verdienmodel betekent dat je gegevens verkocht worden, is dat bij VPN Nederland niet het geval. Zo behoudt het gebruiken van een VPN-dienst zijn nut, namelijk je privacy beschermen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?