Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe thriller van succesauteur Esther Kreukniet

Noblesse Oblige

Noblesse Oblige is een rauw en realistisch verhaal, waarin een sterke vrouw de hoofdpersoon speelt en Rotterdam fungeert als het decor. De nieuwe thriller van schrijfster Esther Kreukniet ligt nu in de winkels. Het is alweer haar vijfde boek en de eerste in een reeks van zeven delen. In alle boeken van deze reeks staat de Rotterdamse advocate Liza Kreest centraal en worden de zeven zonden één voor één behandeld. In het eerste deel draait het om hebzucht. Het verhaal speelt zich af op een advocatenkantoor, waar Liza samen met haar werkgever het kwaad in de Rotterdamse onderwereld probeert om te zetten naar het goede. Inmiddels is de thriller al toe aan een tweede druk.

Het verhaal: corruptie, hebzucht en geheimen
Advocate Liza Kreest leidt een heerlijk leven in het Rotterdamse Kralingen en woont samen met haar dochter Kate. Ze verbergt een schimmig geheim uit haar verleden en heeft zich volledig op haar carrière gestort. Tegen al haar principes in begint ze een verhouding met haar cliënt. Ze wint zijn rechtszaak, maar wordt kort daarna met een laffe smoes gedumpt. Als hij een week later plotseling zelfmoord pleegt, beseft ze dat hier iets groters aan de hand is. Ondertussen wordt ze scherp in de gaten gehouden door de mysterieuze Jung. Onverschrokken zet Liza haar zoektocht voort. Ze wordt op hardhandige wijze bedreigd en als haar dochter Kate ook nog ontvoerd wordt, moet Liza alles riskeren om haar terug te krijgen uit de klauwen van de criminele bende en ligt haar geheim alsnog op straat.

Verhaal met een onderliggende boodschapIn Noblesse Oblige lopen verschillende verhaallijnen door elkaar. De carrière en het liefdesleven van hoofdpersonage Liza raken met elkaar verstrikt. In de delen na Noblesse Oblige blijft ze zich vastbijten in zaken waarin het draait om wat er speelt in de Rotterdamse haven en corruptie en criminele acties aan het licht worden gebracht. Het elitaire leven in Kralingen, het Oud-Zuid van Rotterdam, staat in contrast met de rauwe cultuur van de Rotterdamse haven en drugscriminaliteit. De reeks boeken hebben een onderliggende boodschap.

“De hoofdpersonen in deze reeks zijn krachtige vrouwen, die zich niet omver laten blazen in een mannenwereld. Noblesse Oblige is het eerste boek waarin ik een beeld schets van de bizarre dingen die gebeuren in de Rotterdamse haven. Hiermee wil ik lezers aan het denken zetten: welke dingen vinden plaats onder onze neus zonder dat wij het zien? Welke misstanden moeten we aanpakken en wat kunnen we eraan doen? Onderwerpen als drugscriminaliteit, mensenhandel en corruptie komen terug in deze reeks. Tegelijkertijd hoop ik dat veel lezers zich kunnen inleven in Liza, de hoofdpersoon die veel krachtiger is dan ze zelf denkt.”

– Esther Kreukniet

Rotterdamse onderwereld
Als één van de grootste havens ter wereld, gebeurt in Rotterdam van alles wat het daglicht niet kan verdragen. Esther dook zelf in deze fascinerende wereld door vele betrokkenen te interviewen en ontdekte dat zelfs politie en justitie vaak machteloos staan tegenover de invloedrijke drugscriminelen. Het boek geeft een indruk van de Rotterdamse onderwereld en zit vol herkenbare plekken voor iedereen die de stad een beetje kent. Spanning wordt afgewisseld met krachtige dialogen en laat zien hoe gesloten het bolwerk van de advocatuur is.

Titel: Noblesse Oblige
Auteur: Esther Kreukniet
ISBN: 978-90-8660-427-2
Consumentenadviesprijs: € 22,95
Website: https://estherkreukniet.nl
Instagram: https://www.instagram.com/estherkreukniet/

€22,95
Op voorraad
Bol.com

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?