Met nieuws van o.a.
partners

Licht in de tunnel van Marc de Hond

licht in de tunnel

‘We wachten niet tot het licht aan het einde van de tunnel,

maar we hangen zelf de lampjes op.’

Licht in de tunnel is een prachtig boek van een bijzonder persoon,

met een unieke en inspirerende kijk op leven en dood.

Marc de Hond overleed op 3 juni 2020.

Naar zijn wens verschijnt het boek na zijn dood.

Marc de Hond vertelt openhartig over de periode nadat hij te horen had gekregen dat hij kanker had. Vol optimisme en humor weet hij zelfs licht te brengen in de donkerste momenten.

Toen Marc eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat er een grote kans was dat hij zijn kinderen niet groot zou zien worden. Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet. De lampjes in de tunnel waren het bijzondere huwelijksaanzoek in Carré tijdens de eerste chemo, het afscheidsfeest voor zijn blaas die verwijderd moest worden, de pretparkbezoeken met de kinderen op goede dagen en het huwelijksfeest toen Marc en zijn vrouw Remona al wisten dat hij niet meer beter zou worden, maar dat geheimhielden voor hun gasten.

“Het mooiste moment van deze week was toen ik een voicemail afluisterde. Een zakenrelatie had ingesproken dat hij pas net gehoord had dat ik kanker heb. Het woord ‘kanker’ sprak hij daarbij nét iets te enthousiast uit.

Ik zeg tegen Remona: ‘Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat ik ziek ben, ik weet dan zelf wel welke ziekte.’ Vervolgens imiteer ik zijn voicemail: ‘Marc, je hebt kanker!’ Livia zit aan tafel en papegaait: ‘Kanker!’ Remona en ik moeten hard lachen, wat Livia motiveert om nogmaals vol enthousiasme te roepen: ‘Kanker!’ Hoe harder Remona en ik lachen, hoe harder Livia met een grote glimlach roept: ‘Kanker, kanker, kanker!!!’ We moeten huilen van het lachen. Als dat maar goed gaat morgen, op het kinderdagverblijf.”

– Marc de Hond, Licht in de tunnel

Marc de Hond was theatermaker, rolstoelsporter en internetondernemer.

In 2019 trouwde hij met atlete Remona Fransen.

Hij overleed op 3 juni 2020 aan de gevolgen van kanker.

Marc de Hond

Licht in de tunnel is 19 juni j.l. verschenen en o.a. te koop bij Bol.com

 Prijs: €20,99 |  Pagina’s: 248 | ISBN: 9789400513440

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?