Met nieuws van o.a.
partners

D-Link introduceert zijn snelste router: de DIR-X5460 met Wi-Fi 6

D-Link DIR-X5460

D-Link, toonaangevend fabrikant van netwerkoplossingen voor consumenten en het mkb, breidt zijn routerportfolio uit met een premium Wi-Fi 6-model. De AX5400 Wi-Fi 6 Router DIR-X5460 is per direct beschikbaar en biedt een enorme boost in capaciteit en bandbreedte dankzij geavanceerde WLAN AX-technologie.

Draadloze snelheden tot 5.400 Mbps zijn ideaal voor thuis of in het kleine kantoor. Met de DIR-X5460 kunnen gebruikers genieten van onbeperkt Ultra HD- en 4K/8K-videostreaming en zijn ze goed uitgerust voor de nieuwste generatie gameconsoles met Wi-Fi 6-ondersteuning. De router is daarnaast compatibel met zowel Amazon Alexa als Google Assistant, waardoor het een perfecte toevoeging aan de smart home is.

De kracht van Wi-Fi 6: 4K/8K-streaming en vloeiend online gamen

Met de huidige generatie spelconsoles is een nieuw gaming-tijdperk aangebroken, dat adembenemende spelervaringen belooft. Bovendien bieden de nieuwste 4K/8K-televisies haarscherpe beelden waardoor videostreaming een echte home cinema-ervaring wordt. Essentieel hiervoor is een netwerk dat de juiste snelheid levert.

De DIR-X5460 combineert een 1,5GHz tri-core processor met een groot aantal innovatieve technologieën die de Wi-Fi-ervaring naar een nieuw niveau tillen, vooral voor toepassingen die veel bandbreedte vragen zoals streaming en online gaming. De router, uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6 dual-band-technologie, verhoogt de gegevensdoorvoer met maximaal 25 procent in vergelijking met de vorige WLAN AC-standaard dankzij de snelle 1024 QAM (quadrature amplitude modulatie) en een maximale kanaalbandbreedte van 160 MHz. In het 5 GHz-bereik haalt de nieuwe D-Link router een overdrachtssnelheid tot 4.800 Mbps. In het 2,4 GHz-bereik zijn snelheden tot 600 Mbps mogelijk. Gecombineerd kunnen gegevens worden verzonden met een snelheid tot 5.400 Mbps.

De ultieme router voor thuis

De nieuwe premium router van D-Link beschikt over Gigabit Ethernet WAN en vier Gigabit LAN-poorten. Link-aggregatie op twee van de LAN-poorten levert een totale bekabelde bandbreedte van 2 Gbps. Geïntegreerde zendversterkers, beamforming en BSS-kleuring vergroten het bereik van het WLAN en sturen het signaal gericht: een voordeel in ‘lawaaierige’ WLAN-omgevingen met veel buren. Zes parallelle streams en de nieuwe OFDMA-technologie (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) in combinatie met MU-MIMO verbeteren de algehele netwerkefficiëntie. Gegevens worden sneller doorgestuurd naar geïntegreerde apparaten op het netwerk, terwijl de latency afneemt. Dit maakt het eenvoudig om grote hoeveelheden gegevens, zoals digitale tv, virtual reality gaming en 4K/8K videostreaming over meerdere apparaten tegelijk te verzenden. Dankzij de Target Wake Time (TWT) biedt de router ook een betere batterijlevensduur voor aangesloten apparaten die op batterijen werken. Met WPA3 wordt het draadloze netwerk beveiligd met de veiligste draadloze coderingsstandaard. De nieuwe D-Link DIR-X5460 router is ideaal als het hart van een smart home met veel draadloze apparaten.

Eenvoudige bediening via app en voice control

De nieuwe D-Link Wi-Fi 6 router kan eenvoudig worden bediend via de gratis D-Link Wi-Fi app, waarmee het apparaat ook in een mum van tijd is ingesteld. Een nuttige functie voor ouders: om te voorkomen dat de kinderen tijdens de huidige pandemie voortdurend online zijn, kan met de functie voor ouderlijk toezicht individueel worden bepaald wanneer welke apparaten toegang hebben tot het internet. De DIR-X5460 kan ook worden bediend via spraaksturing: via slimme spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant kunnen gebruikers de toegang tot het WLAN activeren of deactiveren, toegangsgegevens controleren of het systeem opnieuw opstarten.

De d-Link Router DIR-X5460 is o.a. hier verkrijgbaar:

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?