Met nieuws van o.a.
partners

Volkswagen T6.1 en Crafter als perfecte basis voor Knaus Tabbert kampeerauto’s

Knaus Tabbert

Volkswagen Bedrijfswagens en kampeerautofabrikant Knaus Tabbert hebben een langdurige overeenkomst gesloten voor de levering van de T6.1 en Crafter. KNAUS gaat zijn eigen kampeerautoconcepten ontwikkelen op basis van de modellen van Volkswagen Bedrijfswagens. De halfintegraal kampeerbus op basis van de T6.1 beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Caravan Salon 2022 in Düsseldorf. Kampeerautomodellen met de Volkswagen Crafter als basis staan eveneens gepland. Bij halfintegraal kampeerauto’s blijft de oorspronkelijke cabine van de basisauto behouden, die vervolgens wordt geïntegreerd in het woongedeelte van de camper.

Lars Krause, bestuurslid voor Sales en Marketing van Volkswagen Bedrijfswagens: “De kampeerautomarkt blijft groeien en er blijft potentieel voor verdere groei, wat ook tot uiting komt in de vraag naar onze modellen als basisvoertuigen voor kampeerautofabrikanten. Met het oog op de samenwerking die we zijn overeengekomen met Knaus Tabbert zijn we verheugd dat opnieuw een fabrikant van grote volumes onze modellen gaat gebruiken.”

“Dit is een belangrijke stap in het succesvol uitbreiden van onze multi-sourcingstrategie,” verklaart Gerd Adamietzki, bestuurslid van Knaus Tabbert AG (CSO). In Volkswagen Bedrijfswagens hebben we een betrouwbare partner gevonden voor onze groeistrategie voor de lange termijn. We kijken uit naar deze samenwerking, die ons aanbod aan onze klanten gaat verbeteren door de uitbreiding met enkele zeer aantrekkelijke modellen.”

Over Knaus Tabbert

Knaus Tabbert AG is een toonaangevende fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Europa. Het hoofdkantoor bevindt zich in Jandelsbrunn, Neder-Beieren, met aanvullende vestigingen in Mottgers en Schlüsselfeld (Duitsland) evenals in Nagyoroszi (Hongarije). Sinds september 2020 staat de onderneming genoteerd in het Prime Standard-segment van de Frankfurt Stock Exchange (ISIN: DE000A2YN504). Met de merken KNAUS, TABBERT, T@B, WEINSBERG, MORELO en de caravanverhuurservice RENT AND TRAVEL realiseert de onderneming een omzet van bijna € 850 miljoen en produceert ze dankzij zo’n 3.500 werknemers meer dan 25.000 caravans en kampeerauto’s.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?