Met nieuws van o.a.
partners

Routeplanner door de jungle van kanker – van K naar Beter

Evelien van der Werff, oprichter van de losbandige slipper Bandajanas en zelfbenoemd mazzelaar, overleefd in 2017 voor de tweede keer borstkanker en schrijft een kleurrijk inspiratieboek voor lotgenoten. Op 28 januari presenteert zij vol trots haar boek ‘Routeplanner door de jungle van kanker’.

Op de meeste belangrijke gebeurtenissen in je leven kun je je meestal goed voorbereiden. Een schooldiploma haal je met hard werken. De weg naar het altaar is geplaveid door weddingplanners en alles voor de komst van een klein poepfabriekje vind je op de Negen Maanden Beurs. Maar wat als je kanker krijgt?

Waarom dit boek?
Krijg je kanker, dan ga je naar de dokter en raadpleeg je Google. Maar 70 % van wat je daar te lezen krijgt bezorgt je direct een paniekaanval en 20 % is iets voor als je medicijnen gestudeerd hebt. Blijft er nog 10% over waar je echt iets aan hebt. Tijdens en na haar tweede borstkankerperiode is Evelien die tien procent gaan uitpluizen. In verreweg de meeste boeken wordt er slechts 1 of een aantal aspecten van kanker uitgelicht. Bijvoorbeeld de medische kant, je voeding, het uiterlijk, mindfulness of yoga. Evelien ontdekt dat er nog geen handleiding bestaat voor mensen met kanker waarin het complete plaatje wordt besproken. Daarom besluit ze zelf een boek te gaan schrijven.

Van K naar Beter…
Naast het delen van haar eigen beleving en gevoelens tijdens haar ziekte, schept Evelien in dit boek orde in de chaos die er op je afkomt als je de diagnose krijgt. In het boek vind je informatie terug vanaf het moment van de diagnose tot aan het moment dat je ‘klaar’ bent. Zo worden er betrouwbare medische websites gegeven, zijn er handige invullijstjes en vragenlijsten in opgenomen en is er een duidelijke uitleg van alle scans en behandelingen. Ook onderwerpen als voeding, beweging, uiterlijke verzorging en afleiding, het traject na kanker en charitatieve instellingen komen aan bod. Routeplanner door de jungle van kanker is een boek vol informatie, tips en ervaringen. Makkelijk leesbaar, aangekleed met aantrekkelijke illustraties en af en toe een vleugje humor.

Routeplanner-door-de-jungle-van-kanker

Verkoopinformatie en boeklancering
Op 28 januari zal het boek ‘Routeplanner door de jungle van kanker’ feestelijk worden gepresenteerd. De prachtig geïllustreerde Paperback (ISBN: 978-90-829461-0-9) telt 188 pagina’s en is vanaf 28 januari verkrijgbaar voor € 20 via www.evelienvanderwerff.info en bol.com. Doordat Evelien inmiddels een succesvolle crowdfunding actie heeft afgerond, kan ze binnenkort 500 boeken weggeven als inkijkexemplaar aan inloophuizen en ziekenhuizen.

Over de auteur
Evelien is hortend en stotend 55 jaar geworden. Ze heeft een latrelatie en vliegt, met veel plezier, al 32 jaar in een blauw pak de wereld rond. Daarnaast heeft ze als creatief ondernemer al verschillende concepten ontwikkeld en weer verkocht. Ze is, ongewild, borstkanker ervaringsdeskundige doordat ze de diagnose op haar 40e en 51e jaar kreeg. Een ras optimist. Ze denkt (bijna) altijd in mogelijkheden!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?