Met nieuws van o.a.
partners

Wat is een anti-snurkbeugel?

snurkbeugel

Als je partner snurkt, kan dat je eigen nachtrust flink verstoren. Soms wordt snurken veroorzaakt doordat iemand op zijn rug ligt. Slaap je op je zij dan kan het snurken veel minder zijn. In sommige gevallen is zwaarder geschut nodig en helpt niets tegen het onaangename snurkgeluid. Maar ook dan zijn er oplossingen, bijvoorbeeld een snurkbeugel. Hier lees je er meer over.

Hoe werkt een anti-snurkbeugel?

Een snurkbeugel creëert meer ruimte in je keel waardoor je minder snurkt. Ook bij slaapapneu doet een snurkbeugel zijn werk. Er zijn meerdere soorten snurkbeugels op de markt die allemaal net iets anders werken. De meeste snurkbeugels werken door je onderkaak iets naar voren te dwingen. Dit houd je luchtwegen vrij en zul je minder last hebben van snurken. 

Het mondstuk

Het mondstuk van de anti-snurkbeugel moet een grip op de onder- en bovenkaak hebben. Hierdoor kan de beugel de onderkaak naar voren duwen. Een anti-snurk beugel bestaat meestal uit twee delen. Een voor de bovenkaak en een voor de onderkaak. Deze delen worden met elkaar verbonden door middel van een elastiek of schroeven. 

Monobloc

Er zijn ook mondstukken die uit één stuk bestaan. Dit houdt in dat het onderdeel en het bovendeel aan elkaar vast zitten. Dit ontwerp is makkelijk te gebruiken. Deze uitvoeringen zijn ook goedkoper dan de anti-snurkbeugels die uit twee delen bestaan. Voor de meeste mensen zijn deze uitvoeringen de meest toegankelijke.

Wanneer heb je een anti-snurkbeugel nodig?

Als je hevig snurkt en jij en je omgeving daar last van hebben kan een anti-snurkbeugel uitkomst bieden. Door snurken kun je extra vermoeid zijn of concentratieproblemen krijgen omdat je slechter slaapt. Door een anti-snurkbeugel te gebruiken krijgen je luchtwegen meer ruimte. Hierdoor worden de trillingen minder en zul je minder last hebben van snurken. 

Wat is de beste anti-snurkbeugel?

Het is moeilijk om de beste snurkbeugel aan te wijzen. Ze werken allemaal net iets anders en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Het beste kun je kijken naar de beoordelingen van mensen die al een snurkbeugel gebruiken. Deze mensen kunnen een goede indicatie geven over hoe effectief een bepaald product is. Daarnaast kun je ook kijken naar de bestverkochte snurkbeugel van Nederland

Welke bijwerkingen heeft een anti-snurkbeugel?

Een snurkbeugel kan een aantal bijwerkingen hebben, die meestal alleen optreden als je de snurkbeugel net draagt. Meestal verdwijnen de bijwerkingen na een tijdje. De meest gehoorde bijwerkingen zijn: 

  • Kwijlen, teveel speeksel
  • Droge mond
  • Gevoelige tanden of tandvlees
  • Last van de kaken of kauwspieren

 

Wordt een snurkbeugel vergoedt door de verzekering?

Een snurkbeugel wordt volledig vergoed door de basisverzekering. Maar, dit geldt alleen als een arts de diagnose Obstructief Slaapapneu syndroom heeft vastgesteld. Daarnaast geldt er natuurlijk altijd een eigen-risico.

Een snurkbeugel op maat

Een snurkbeugel kun je zelf aanschaffen of laten aanmeten door een specialist. De kosten daarvoor zijn erg hoog. Het beste kun je eerst een standaard snurkbeugel gebruiken. Ook de standaard snurkbeugels kun je zelf aanmeten door de snurkbeugel te koken en erin te bijten. Je verwarmt de beugel en bijt erin, Daarna laat je de beugel afkoelen. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?