Met nieuws van o.a.
partners

Melatonine versnelt het inslapen

easysleep

Melatonine is een hormoon wat van nature in ons lichaam wordt aangemaakt -in de pijnappelkier in de hersenen- als onderdeel van onze biologische klok om in slaap te vallen. Deze productie van melatonine komt s avonds op gang doordat het donkerder wordt en heeft zo een belangrijke functie in ons slaap waakritme.

De blootstelling aan blauw licht van bijvoorbeeld een mobiele telefoon wordt dan ook afgeraden net voor het slapen gaan, omdat het een negatieve invloed kan hebben op de aanmaak van melatonine en dus op ons waak slaapritme.

Het gebruik van melatonine als voedingssupplement zorgt ervoor dat de tijd tot inslapen wordt verkort (vanaf 1 mg). De meest gebruikte dosering is 5 mg melatonine, gevolgd door 3 milligram. Kinderen beginnen vaak bij 0,1 of 0,3 mg, de makers adviseren dit echter altijd te doen in overleg met een huisarts of medisch specialist.

Er kunnen milde bijwerkingen optreden. Bij een te hoge dosering kan er in de ochtend wat sufheid optreden, waarna minder melatonine ingezet moet worden. Ook ervaren sommige mensen een droge mond. Het is van groot belang het product in de avond in te nemen op het tijdstip dat je normaal naar bed zou gaan, omdat het ritme anders verstoord kan raken.

Naast het verkorten van de inslaap tijd worden deze producten ook ingezet tegen subjectieve gevoelens van jetlag vanaf 0,5 milligram. Ook bij jetlags wordt meestal 5 mg ingezet, 3 avonden achter elkaar na het arriveren op de bestemming.

De melatonine van Eazzysleep is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder een directe afgifte en een time-released versie. De directe afgifte komt nagenoeg direct in het lichaam, terwijl de time-released er iets langer over doet om s nachts afgegeven te worden in de bloedbaan.

Melatonine is ook op recept verkrijgbaar in de apotheek, echter zijn deze producten veel duurder doordat deze magistraal bereid moeten worden (per persoon een specifiek aantal en dosering). Bij zwangerschap en borstvoeding wordt dit product alleen geadviseerd onder begeleiding van een huisarts of medisch specialist.

Eazzysleep produceert haar eigen producten in Nederland in een eigen productie faciliteit in grote hoeveelheden en in verschillende doseringen en vormen. Hierdoor is het mogelijk scherpe prijzen te kunnen bieden. Daarnaast kunnen de producten door de brievenbus, waardoor minder verzendkosten betaald hoeven te worden.

Nu 10% korting t/m 31 januari 2019 op het gehele assortiment van eazzysleep met kortingscode product10. Bestel eazzysleep via www.melatonine.nl

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?