Met nieuws van o.a.
partners

Het beste massage apparaat voor thuis voor ultieme ontspanning

massage gun

Een massage apparaat is een geweldige aanvulling op je dagelijkse routine als je op zoek bent naar manieren om te ontspannen en je spieren te verlichten. Deze apparaten zijn ontworpen om de effecten van een handmatige massage na te bootsen en kunnen goed helpen bij het verlichten van spanning en pijn in het lichaam. Een eenvoudige manier dus om je lichamelijke klachten te verlichten of te herstellen na fysieke inspanning. Wat zijn de voordelen van een massage apparaat en welk apparaat is voor jou het meest geschikt?

Waarom een massage apparaat?

We vergeten nogal eens hoe belangrijk het is om in drukke periode te ontspannen en goed voor ons lichaam te zorgen. Massage is een goede manier om bij te dragen aan een gezond en fit lichaam. Een massage wordt meestal als luxe gezien, terwijl het vele voordelen biedt. Een massage apparaat maakt het mogelijk dit ook thuis te ervaren. Regelmatig masseren helpt bij het verlichten van spierspanning en het verbeteren van je bloedsomloop. Ook kan het bij specifieke klachten in bijvoorbeeld nek en schouders zorgen voor minder stijfheid. Bovendien kan het helpen bij het verminderen van stress doordat tijdens een massage productie van het stresshormoon cortisol verlaagd. Wanneer je last hebt van aanhoudende pijn dan is het belangrijk alsnog een medische professional te raadplegen. Een massage apparaat is geen vervanging daarvoor. Echter kan het wel een fijne manier zijn om thuis te ontspannen en spieren los te maken. 

Voordeel massage apparaat thuis
Het voordeel van een massage apparaat in huis is dat je op elk moment van de dag kunt genieten van een ontspannende massage, precies wanneer jij er zin in hebt. Het is niet nodig om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut of professioneel masseur. Je kunt het apparaat gebruiken op je eigen tempo, precies hoe jij het wilt en ook nog eens in de privacy van je eigen huis. Wil je graag regelmatig de ontspanning voelen van een massage, dan kan een eigen apparaat je op de lange termijn behoorlijk wat geld schelen. 

Voor ieder wat wils

Er zijn verschillende soorten massage apparaten op de markt. Een aan populariteit groeiend type massage apparaat is een massage gun. Dit lijkt een beetje op een boormachine, waarbij je kunt kiezen voor verschillende opzetstukken. Het opzetstuk maakt snelle, krachtige bewegingen die diep doordringen in de spieren. Vaak heb je binnen een paar minuten al hetzelfde resultaat bereikt als met een langere handmatige massage. Het werkt goed voor het spierherstel na sporten en pijn in rug of nek. Daarnaast kun je kiezen voor een massagestoel. Deze is zeer geschikt voor het verminderen van spanning en het bevorderen van de bloedcirculatie. Een massagekussen kan op een stoel of bank worden gebruikt en soms zelfs in combinatie met warmte. Bij een elektrische spierstimulator worden elektrische impulsen toegepast op je spieren, op een zachte manier. Dit werkt heel ontspannend. Het apparaat dat het meest geschikt is voor jou, hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?