Met nieuws van o.a.
partners

Puistjes, roodheid en een droge huid in de ban

zechsal-shea-butter

Puistjes en roodheid van de gezichtshuid kunnen zorgen voor veel onzekerheid. Een droge lichaamshuid kan jeuken, is een spreekwoordelijke schietschijf voor schadelijke externe invloeden en kan behoorlijk onplezierig aanvoelen. Zechsal, de lijn met hoogwaardige producten op basis van pure magnesium, biedt hiervoor met de Skin Balm en de Sheabutter Body Cream twee intensieve ‘Skin Savers’ die de huid op een natuurlijke manier weer optimaal in balans brengen.

Magnesium is een voor het lichaam essentieel en daarmee onmisbaar mineraal. Het is erg belangrijk voor een goede energiestofwisseling in het lichaam. Het zorgt ook voor een goede overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van onze spieren. Het helpt om tanden en botten gezond te houden, zorgt voor een ontspannen nachtrust en voor een goede elektrolytenbalans in het lichaam. Niet voor niets dus dat Zechsal diverse producten ontwikkelde waarin natuurzuivere, pure magnesium het belangrijkste ingrediënt vormt.

Magnesium, ook onmisbaar voor een mooie, gave én gezonde huid

Magnesium is ook onmisbaar voor een gezonde huid. Het helpt bij herstel van de pH-waarde, werkt ontsmettend en ontstekingsremmend en is bevorderlijk bij de vernieuwing van huidcellen. Het verhoogt het zelfherstellende vermogen en helpt de huid te beschermen tegen schadelijke externe invloeden zoals vrije radicalen. Een magnesiumtekort is namelijk mede verantwoordelijk voor het ontstaan van vrije radicalen, omdat dit werking van een belangrijke antioxidant glutathion in ons lichaam vermindert. Hierdoor zijn de huidcellen minder goed beschermd tegen schadelijke externe invloeden zoals roken, UV-straling, alcohol en andere gifstoffen. Magnesium helpt een vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Het vitaliseert de huidcellen en heeft tevens zuiverende eigenschappen bij een onrustige huid, zoals bijvoorbeeld bij puistjes.

Zechsal Skin Balm met magnesiummelk

De Zechsal Skin Balm is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van een onzuivere huid met puistjes en voor het kalmeren van roodheid. De formule is gebaseerd op ‘Milk of Magnesia’, oftewel magnesiummelk. Dit wordt gemaakt door het magnesium dat afkomstig is uit de Zechstein-bron te verrijken met natuurlijk calciumhydroxide. Aan deze samenstelling wordt vervolgens natuurzuivere tea tree-olie toegevoegd.
Natuurlijke oplossing bij puistjes en roodheid van de huid

De Zechsal Skin Balm vormt een effectief natuurlijk hulpmiddel tegen puistjes. Het reguleert de talgklierproductie. De magnesiumhydroxide zorgt voor de uitdroging van de puistjes en vermindert de talgproductie. De toegevoegde Tea Tree olie heeft een effectieve antibacteriële- en ontstekingsremmende werking. De Skin Balm heeft een matterende werking en gaat tevens roodheid tegen. Het zorgt op die manier voor een mooie egale huid met een gelijkmatige teint.

Te gebruiken om puistjes mee aan te stippen of als masker
Skin Balm van Zechsal kan op twee manieren worden gebruikt. De balsem werkt doelgericht op puistjes door deze te gebruiken als plaatselijke aanstiplotion. Voor een intensief zuiverend en kalmerend effect op gehele gezichtshuid, kan de Skin Balm tevens worden gebruikt als masker. Het wordt in dat geval aangebracht op de vooraf gereinigde huid en na 10 minuten inwerken wordt het restant verwijderd met lauw water.
De kwetsbaarheid van de droge huid

Een droge huid is een veel voorkomend probleem, zeker tijdens en net na de wintermaanden. Het wordt veroorzaakt door een verminderde barrièrefunctie van de huid. Dit leidt tot vochtverlies en tot een vermindering van het vochtbindende vermogen. Een droge huid is niet in staat om lipiden (vetten) te binden, waardoor de huid strak, oncomfortabel en trekkerig aanvoelt. Een droge huid verliest ook het vermogen om goed te functioneren. De kans op huidirritaties en vroegtijdige veroudering wordt dan groter. Tevens neemt het risico op infecties toe. Ook is het voor de droge huid bijna onmogelijk om werkstoffen te binden en wordt de huid daardoor heel gevoelig voor tal van ongemakken. Een droge huid is kwetsbaar en heeft een dagelijkse verzorging nodig die de natuurlijke huidbarrière en het verminderde vochtvasthoudende vermogen herstelt.

Zechsal Sheabutter Body Cream, ook ideaal als rijke gezichtscrème

Speciaal voor de droge en futloze huid werd de rijke formule van de Zechsal Sheabutter Body Cream ontwikkeld. De 100% natuurlijke samenstelling is geproduceerd volgens de BDIH-richtlijnen voor natuurlijke cosmetica. Deze romige bodycrème combineert de heilzame werking van pure magnesium met de intensief verzorgende en voedende eigenschappen van sheabutter. Het kalmeert de huid en zorgt dat deze weer comfortabel aanvoelt. De samenstelling bevat pure magnesiumchloride en is hierdoor effectief bij een droge of geïrriteerde huid. De toegevoegde glycerine, zonnebloemolie en vitamine E maken de huid fluweelzacht en gaan vroegtijdige huidveroudering tegen. De formule is tevens perfect geschikt als rijke, voedende gezichtscrème bij een droge tot zeer droge huid en is ook ideaal te gebruiken na het masker met de Zechsal Skin Balm.

De Zechsal-producten zijn verkrijgbaar bij de zelfstandige drogisterijen, apotheken, reformwinkels, vitamineshops en diverse webshops.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?