Met nieuws van o.a.
partners

D-Link komt met betaalbare Wi-Fi 6-routers

dlink-wifi

D-Link introduceert twee nieuwe betaalbare Wi-Fi 6 routers. De DIR-X1560 en DIR-X1860 gebruiken de nieuwe standaard Wi-Fi 6 en bieden hoge snelheden, grotere capaciteit en minder netwerkcongestie in onder andere moderne slimme thuisnetwerken. D-Link is een wereldleider in smart home- en netwerktechnologie.

De DIR-X1560 en DIR-X1860 zijn speciaal ontworpen met het moderne smart home in gedachten en bieden naadloze en betrouwbare gecombineerde wifi-snelheden tot respectievelijk 1.500 Mbps en 1.774 Mbps. Beide routers kunnen een bestaand thuisnetwerk eenvoudige upgraden naar Wi-Fi 6 (802.11ax), de volgende generatie voor draadloze netwerken. Ze zijn ontworpen met het oog op het groeiend aantal verbonden apparaten en devices in smart homes

Grotere capaciteit, snellere connectiviteit

De DIR-X1560 en DIR-X1860 bieden dualband wifi met maximaal vier gelijktijdige streams. Dit maakt probleemloos 4K-streamen, gamen of videogesprekken mogelijk. Beide routers zijn volledig uitgerust met tal van nieuwe technologieën om de connectiviteitservaring voor gebruikers te verbeteren. Deze omvatten 1024 QAM om de doorvoer naar alle aangesloten apparaten met maximaal 25 procent te verhogen en tevens gebruiken ze 80 MHz voor meer bandbreedte. Beide routers hebben ingebouwde eindversterkers en zijn voorzien van de functie beamforming om het bereik van een wifi-netwerk te vergroten en blackspots te voorkomen. Alles bij elkaar creëren ze een tot vier keer grotere capaciteit en maken ze connectiviteit 38 procent sneller.

MU-MIMO en OFDMA

Beide slimme routers beschikken over de technologieën Multiple-User MIMO (MU-MIMO) en Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA) als belangrijk onderdeel van Wi-Fi 6. OFDMA biedt uitzonderlijke capaciteit door een kanaal te splitsen in vier subkanalen en ondersteunt een hogere bandbreedte en distributie van connectiviteit naar apparaten. Hierdoor worden congestie en netwerkwachtrijen voorkomen.

Ondersteuning spraakassistentie

De DIR-X1560 en DIR-X1860 routers zijn beide bovendien spraakgestuurd. Gebruikers kunnen zo de toegang tot wifi in- of uitschakelen, inloggegevens controleren of het systeem opnieuw opstarten via spraakgestuurde slimme luidsprekers, zoals Amazon Alexa of Google Assistent.

Gebruikers kunnen hun nieuwe router installeren via de speciale app van D-Link. Eenmaal geïnstalleerd, beschikken ze over veel beheertools en functies voor ouderlijk toezicht waarmee gebruikers netwerktoegang kunnen aanpassen voor een veiligere internetverbinding.

Belangrijkste kenmerken

De belangrijkste kenmerken van de DIR-X1560 en DIR-X1860 Wi-Fi 6-routers van D-Link zijn:

  • Wi-Fi 6 (802.11ax) met hogere snelheden, grotere capaciteit en minder netwerkcongestie.
  • Gecombineerde dualband draadloze snelheden tot 1.500 Mbps / 1.774 Mbps zorgen voor een optimale wifi-ervaring voor alle apparaten, of het nu gaat om videostreaming, online gaming of surfen op het web.
  • De technologieën OFDMA en MU-MIMO communiceren meer data naar meer apparaten en verminderen tegelijkertijd vertraging (latency).
  • Met ouderlijk toezicht op basis van profielen bepalen gebruikers wanneer apparaten toegang hebben tot het internet.
  • Target Wake Time (TWT) zorgt voor langere levensduur van batterijen van aangesloten apparaten.
  • Automatische firmware-updates zorgen ervoor dat de AX1500 Wi-Fi 6 Router up-to-date blijft met de nieuwste functies.
  • SPEEDTEST powered, vanaf de router kunnen gebruikers rechtstreeks de werkelijke internetsnelheid vaststellen. 
Beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe DIR-X1560 Wi-Fi 6 Router is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 115 euro. De DIR-X1860 Wi-Fi 6 Router komt eind juni op de markt voor een adviesprijs van 120 euro.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?