Met nieuws van o.a.
partners

LinkBuds S: Het beste van twee werelden

LinkBuds S

LinkBuds S maakt een nieuw gebruiksconcept mogelijk en biedt daarbij het beste van twee werelden. Dankzij het ultrakleine, lichtgewicht ontwerp en het natuurlijke omgevingsgeluid zijn de oordopjes perfect om de hele dag verbonden te blijven met de online én offline wereld. Ze combineren LinkBuds’ innovatieve ambient sound-technologie met hoogwaardige noise cancelling, zodat de gebruiker zelf kan bepalen waar de focus op ligt; de omgeving, muzikale entertainment of een leerzame podcast.

De Linkbuds S bevat Adaptive Sound Control, een slimme functie die de instellingen voor omgevingsgeluid aanpast aan de locatie van de gebruiker en zo de ideale luisterervaring creëert. De manieren van interactie met geluid worden steeds diverser, zo worden oordopjes niet alleen meer gebruikt om naar muziek te luisteren, maar bijvoorbeeld ook om deel te nemen aan online meetings. Daarom zal Sony de LinkBuds-serie en het gebruik ervan met toepassingen van andere partnerbedrijven blijven ontwikkelen om in elke situatie een optimale geluidservaring te garanderen.

LinkBuds S nieuwe kleur: Oceaan Blauw
De linkbuds S was al in drie kleuren beschikbaar, maar Sony voegt daar nu een nieuwe kleur aan toe: Oceaan Blauw. Hierbij zijn delen van de behuizing en de oplaadcase gemaakt van hars materiaal afkomstig van gerecyclede plastic waterdispensers. Het materiaal is door Sony ontwikkeld met oog op een nieuw design, waarbij het doel is om het potentiële gebruik van gerecyclede materialen uit waterdispensers uit te breiden en te profiteren van de hechtende eigenschappen van het materiaal. Dit heeft geresulteerd in een prachtig uniek marmerpatroon op de Linkbuds S, waarbij elk individueel product een ander patroon heeft.

Niet alleen het Oceaan Blauwe-model, maar de hele LinkBuds-serie wordt geleverd met plasticvrije verpakkingen. Daarnaast zijn de oordopjes voorzien van gerecyclede materialen uit auto-onderdelen, waaruit blijkt dat Sony zich inzet om de milieueffecten van zijn producten te verminderen.

De Sony Group voert een milieuplan op lange termijn uit onder de naam “Road to Zero”, dat tot doel heeft zijn ecologische voetafdruk tegen 2050 tot nul te herleiden. Als onderdeel hiervan heeft Sony “Green Management 2025” milieudoelstellingen voor de middellange termijn vastgesteld die van kracht zijn gedurende de periode 2021 tot 2025. Het doel is om het gebruik van gerecycled plastic te bespoedigen, stroomverbruik te verminderen, verpakkingen van kleine producten plasticvrij te maken en schone energie te gebruiken.

Donatieprogramma voor oceaanbehoud
In de afgelopen jaren is de jaarlijkse productie van plastic ongeveer 20 keer zoveel geworden, terwijl de hoeveelheid gerecycled plastic ongeveer 9% is gebleven. Sony doneert een percentage van de verkoop van alle LinkBuds S kleuren aan Conservation International (CI). Dit is een internationale NGO die sinds 1987 in ruim 70 landen heeft gewerkt aan het beschermen van de natuurgebieden, biodiversiteit en ecosystemen.

Er wordt $2 USD van de verkoopprijs van elke verkochte Linkbuds S gedoneerd aan CI’s activiteiten voor oceaanbehoud. Dit zorgt ervoor dat elke aankoop bijna 58.824 m2 oceaan beschermt, een gebied dat volgens berekeningen van Conservation International overeenkomt met ongeveer 47 Olympische zwembaden.

“In de natuur kan vervuiling op één plek de hele oceaan beïnvloeden”, zegt Anastasia Khoo, Chief Marketing Officer bij Conservation International. “Plasticvervuiling is een probleem an sich, maar het verergert tevens andere factoren waar de oceaan mee te maken heeft; van klimaatverandering tot overbevissing. Mensen zijn afhankelijk van een gezonde oceaan en donaties als deze stimuleren de benodigde financiering en vergroten het bewustzijn en de betrokkenheid van consumenten.”

Multipoint Bluetooth-verbindingsfunctie
Tot slot krijgen alle modellen in de LinkBuds-serie een software-update om de Multipoint Bluetooth-verbindingsfunctie mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat er met twee apparaten tegelijk verbinding kan worden gemaakt. Als er bijvoorbeeld muziek wordt afgespeeld op een laptop en er komt tegelijkertijd een oproep binnen, dan schakelt de Linkbuds S automatisch over naar de oproep van de smartphone en zorgt hij ervoor dat er handsfree gebeld kan worden zonder dat men van verbinding hoeft te wisselen.

Alle modellen uit de LinkBuds-serie ontvangen in november 2022 een software-update die Multipoint Bluetooth-verbinding zal ondersteunen. De bekroonde WF-1000XM4 oordopjes zullen deze winter ook profiteren van deze intelligente Bluetooth-functie.

Prijzen en beschikbaarheid
De LinkBuds S Oceaan Blauw kost ca. €200 en is vanaf november 2022 verkrijgbaar in Europa.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?