Met nieuws van o.a.
partners

Bang & Olufsen introduceert de Contrast Collectie

Contrast-Collectie

Bang & Olufsen introduceert de Contrast Collectie – een limited edition-collectie van acht producten die zijn ontwikkeld in samenwerking met de Deense designstudio Norm Architects. De Contrast Collectie is anders dan anders, een verkenning van materiaalcombinaties en oppervlakken die je wilt aanraken, tussen minimalistisch en expressief, ruw en glad, licht en donker, stilte en volume, harmonie en lawaai. Hier wordt de nieuwsgierigheid en het vakmanschap dat de twee merken delen tot leven gebracht in de spanning tussen materialen die intrigeren en opwinden.

Kleurenpalet: grijs en antraciet
Het kleurenpalet van de collectie is bepaald door op nieuwe manieren te werken met aluminium. Dit materiaal is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de ontwerpesthetiek van Bang & Olufsen, dat alomtegenwoordig is. Bang & Olufsen en Norm Architects wilden het spiegelende metaal transformeren met behulp van een zacht en warm kleurenspectrum, dat de aandacht trekt naar de texturen die op het aluminium zijn aangebracht. De lichtgrijze en antracieten kleurtonen zijn gemaakt op basis van een en dezelfde basiskleur, antraciet in een aards, bijna zwart grijs, dat werd vervaardigd door de anodiseerafdeling op het hoofdkantoor van Bang & Olufsen.

De geborstelde aluminium texturen zijn ontstaan na talloze experimenten met verschillende oppervlaktebehandelingen. Het is een fijn afgestemd evenwicht tussen de toepassing van een geborsteld effect dat als gecontroleerd en opzettelijk wordt gepresenteerd en een lang proces dat begon met het met de hand borstelen van platte stukken aluminium om de tactiliteit te verhogen. Hiermee slaagden de aluminiumspecialisten van Bang & Olufsen erin de Contrast Collectie zijn geheel eigen uitstraling te geven.

Een nieuw geluid dankzij transparante wollen stof
Bang & Olufsen ontwikkelde samen met het Deense textielontwerpbedrijf Kvadrat in 2015 zijn eerste transparante wollen stof. Voor de Contrast Collectie wilden Bang & Olufsen en Norm Architects een nieuw soort textiel verkennen om de producten meer tactiliteit te geven en ze op een mooie manier te laten integreren in het interieur. De stof is gemaakt van wol en viscose en gebaseerd op de Hallingdalstof van Kvadrat. De stof blijft extreem lang mooi en stevig, terwijl de viscose zorgt voor glans en kleurdiepte. In de oorspronkelijke versie werden dikke draden gebruikt, dus is de structuur losser gemaakt voor hoge akoestische prestaties, terwijl de rijke textuur behouden is gebleven.

Bekijk de volledige collectie
De Contrast Collectie bestaat uit acht van de meest populaire luidsprekers en draadloze hoofdtelefoons van Bang & Olufsen:

•    Beoplay A1 (aanbevolen verkoopprijs EUR 250,-) – uiterst draagbare Bluetooth luidspreker met hoogwaardige grille van geborsteld aluminium met een gevlekte tactiele basis. Kleuren Contrast Collectie: Natural Brushed.

•    Beoplay H9 (aanbevolen verkoopprijs  EUR 500,- ) – Hoogwaardige draadloze ANC hoofdtelefoon in minimalistische soft touch-uitvoering met de subtiele uitstraling van onbewerkt beton op de behuizing. Kleuren Contrast Collectie: Grey Mist en Anthracite.

•    Beoplay A9 (aanbevolen verkoopprijs EUR 2.750,- ) – Draadloze luidspreker met iconisch ontwerp; een geanodiseerd donkermetalen frame met lichtgekleurde stof, past in elk interieur. Kleuren Contrast Collectie: Anthracite.

•    Beosound Stage (aanbevolen verkoopprijs EUR 1.650,- ) – Krachtige soundbar die uw televisie-ervaring verbetert. Het rijke, duurzame textiel is gecombineerd met lineaire elementen en heeft een nadrukkelijke horizontale weefrichting. Kleuren Contrast Collectie: Anthracite.

•    Beosound Shape (Grey Define & Dark Grey Define: aanbevolen verkoopprijs EUR 250,- (2 stuks) ), Wooden tile: aanbevolen verkoopprijs EUR 600,- (2 stuks)) – Modulair luidsprekersysteem met horizontaal geweven textiel in twee kleuren die passen bij het paneel van donker eiken. Kleuren Contrast Collectie: Grey Define, Dark Grey Define, Wooden tile (Dark Oak).

•    Beosound Edge (aanbevolen verkoopprijs EUR 3.600,-) – Compacte en krachtige draadloze luidspreker met dun, mat aluminium voor een elegante uitstraling en textiel van wol met viscose dat sterk is en lang meegaat. Kleuren Contrast Collectie: Anthracite.

•    Beosound 1 (aanbevolen verkoopprijs EUR 1.650,-) – Draagbare smart luidspreker met een unieke gezandstraalde uitstraling, die dankzij een zachte, minimalistische look tot aanraken uitnodigt. Kleuren Contrast Collectie: Anthracite.

•    Beosound 2 (aanbevolen verkoopprijs EUR 2.20,- ) – Krachtig speaker systeem met geannodiseerd aluminium en sterke contrasten zodat de geborstelde lijnen goed zichtbaar zijn. Kleuren Contrast Collection:
Natural Brushed.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Contrast Collectie is afhankelijk van uw regio verkrijgbaar  bij een selecte groep retailers, in Bang & Olufsen winkels en online.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?