Met nieuws van o.a.
partners

Innovatieve draadloze audiotechnologie

Nokia en HARMAN ontwikkelen samen innovatieve draadloze-audiotechnologie voor de Nokia Lumia-lijn. HARMAN is wereldwijd markleider in premium audio- en infotainmentsystemen met merken als JBL, Harman Kardon en Infinity.

Als eerste gaan Nokia en JBL samen een ‘co-branded’, exclusieve productlijn ontwikkelen. Onderdeel hiervan is een reeks speakers voor kamervullende akoestiek met een strak design: de JBL PlayUp. Draadloze connectiviteit via Bluetooth-technologie van een mobiel apparaat naar deze speaker is mogelijk voor alle bestaande Lumia-smartphones. En via NFC (Near Field Communication) voor toekomstige Lumia-smartphones met Windows Phone 8.

Innovatie is de kern van de audio-oplossingen van JBL. De PlayUp straalt geluid uit in alle richtingen. Gebouwd met de JBL-passie voor audio, is dit een unieke speaker voor muziekliefhebbers die hechten aan sublieme geluidskwaliteit. Daarnaast genereert dit product een kristalhelder geluid. De onderliggende JBL-technologie biedt een ongeëvenaarde dynamiek, natuurlijke toonbalans, helderheid en ruimtevullend geluid. Met de PlayUp horen muziekluisteraars elke nuance van de originele uitvoering. Het apparaat heeft een speciaal ontworpen baspoort die dient als woofer. Hierdoor zijn ultralage klanken te horen met minimaal hoorbare luchtturbulentie. De PlayUp heeft een maximale output van 89 dB, waardoor hij geschikt is voor gebruik buiten en in elk modern interieur. De speaker maakt eenvoudig contact met bestaande Lumia’s via Bluetooth, en via NFC met nieuwe Lumia-smartphones die draaien op Windows Phone 8. Ook is hij voorzien van een 3,5 mm-aansluiting zodat er via een kabel andere mobiele telefoons, computers of mp3-spelers op aan te sluiten zijn.

Het design van de PlayUp, gebaseerd op de bekroonde NokiaPlay 360 Wireless Speaker, is met zijn  levendige kleuren (blauw, zwart, wit en knalgeel) en brutale vorm een echt statement. De behuizing van de PlayUp is gemaakt van extra duurzame kunststof. De afmetingen van de speaker, met zijn minimale aantal onderdelen en zichtbare lijnen, sluiten naadloos aan bij het vertrouwde, krachtige Nokia-design en de hoge JBL-geluidstandaard. Met een opgeladen accu biedt de PlayUp meer dan tien uur continue muziek. De vervangbare accu is weggewerkt aan de onderkant. Accessoires zijn een draagtasje, een micro USB-oplader en een audiokabel met 3,5mm-aansluiting.

De JBL PlayUp Portable Wireless Speaker for Nokia is vanaf eind 2012 verkrijgbaar. Lokale prijs en beschikbaarheid worden later bekend gemaakt.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?