Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe creatieve pendisplay

Wacom-Cintiq-pendisplay

Wacom kondigt een nieuwe creatieve pendisplay aan. De Wacom Cintiq 16, bedoeld voor digitale schetsen, illustraties en technische tekeningen, is het resultaat van Wacom’s 35 jaar aan kennis en ervaring in het bouwen van producten die creativiteit natuurlijker en productiever maken. De nieuwe Cintiq is speciaal ontworpen voor starters in het creatieve veld, creatieve enthousiastelingen, kunststudenten en gepassioneerde hobbyisten die wel de vertrouwde en betrouwbare Wacom ervaring willen, maar niet elke geavanceerde functie nodig hebben van de Cintiq Pro-productlijn. De Cintiq 16 is ook een aantrekkelijke optie voor bestaande gebruikers van creatieve pentablets die willen upgraden of creatieve starters die willen ontdekken hoe de Wacom-pen aanvoelt op het scherm. Het nieuwe model heeft een adviesprijs van € 599,90 en ligt naar verwachting eind januari in de winkel.

De Cintiq 16 wordt geleverd met Wacom’s Pro Pen 2-technologie en biedt professionele pentechnologie voor een instapprijs. Het apparaat biedt 8192 niveaus van drukgevoeligheid en hellingrespons voor ongeëvenaarde precisie en nauwkeurigheid. De EMR-technologie (Elektromagnetische resonantiemethode) van Wacom heeft geen penbatterij nodig en hoeft nooit te worden opgeladen.

Het 1920 x 1080 Full-HD beeldscherm biedt 72% NTSC-kleuren, is gemaakt van gehard en ontspiegeld veiligheidsglas, voelt aan als papier en heeft een natuurlijke uitstraling.De Cintiq 16 kan makkelijk geïntegreerd worden in een werkruimte: naast een aantrekkelijk en compact ontwerp heeft het een unieke 3-in-1-kabelverbinding die zorgt voor een minimum aan kabels. De nieuwe Cintiq is perfect voor gebruikers die hun ruimte willen aanpassen met geavanceerde digitale pen- en displaytools.

Met de introductie van de Cintiq in 2001 was Wacom het eerste bedrijf dat een creatieve pendisplay op de markt bracht. Deze displays worden gebruikt voor de creatie van vrijwel elke animatiefilm, gameontwikkeling en industrieel ontwerp. De Wacom Cintiq en Cintiq Pro bootsen het werken met traditionele media perfect na, geen ander product doet dit beter. Het is natuurlijk en intuïtief, versnelt de productie en maakt onmiddellijke samenwerking mogelijk. De Cintiq 16, die perfect is voor illustratie, grafisch ontwerp, het bijwerken van foto’s en lay-out ontwerp, is relevant voor zowel creatieve enthousiastelingen als jonge, opkomende professionals. De Cintiq-lijn, die met zowel pc als Mac samengaat, werkt met honderden drukgevoelige toepassingen van bedrijven zoals Adobe, Autodesk, Pixologic, Celsys, Corel en The Foundry.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?