Met nieuws van o.a.
partners

Acer lanceert nieuw assortiment 11,6 inch-Chromebooks

Acer-Chromebook-Spin-511

Acer lanceert een nieuw assortiment 11,6 inch-Chromebooks voor studenten. De nieuwe Acer Chromebooks zijn voorzien van een duurzaam ontwerp dat voldoet aan de MIL-STD 810G-norm, de nieuwste technologie en een breed scala aan standaard en optionele functies die uitstekend inspelen op de behoeften van basisschoolleerlingen.

Duurzaamheid voor Chromebook-investeringsbescherming
De Acer Chromebook Spin 511 levert solide prestaties, de hele dag door, voor toegang tot meerdere tabbladen, videolessen en meer. Daarnaast gaat de batterij langer mee. Met de nieuwste dual-core Intel Celeron N4000 of quad core N4100 processors, lopen hoge grafische schoolprojecten vloeiender, zodat taken sneller worden uitgevoerd. Hij is uitgerust met een snelle en betrouwbare internetverbinding met maximaal een Gigabit wifi snelheid met Intel Wireless-AC 2×2 802.11ac MU-MIMO.

De 11,6 inch-Chromebooks zijn, conform de Amerikaanse militaire norm MIL-STD 810G, voorzien van een stevig ontwerp en schokabsorberende bumper die bestand is tegen vallen van hoogtes tot 122 cm met een neerwaartse kracht van maximaal 60 kg.

Bovendien zijn de nieuwe 11,6 inch-Chromebooks van Acer geschikt voor jongere kinderen, omdat ze allen voldoen aan de twee belangrijkste speelgoedveiligheidsnormen: de ASTM F963-16 en UL/IEC 60950-1.

Acer Chromebook Spin 511 met omklapbaar, antimicrobieel scherm
De Acer Chromebook Spin 511 (R752T) voldoet aan de wensen van leerlingen en de eisen van scholen: een duurzaam en omklapbaar ontwerp. De Acer Chromebook Spin 511 is voorzien van scharnieren die 360 graden kunnen openen, zodat het scherm in vier verschillende standen kan worden gebruikt: als tablet, laptop, scherm en tent. Hierdoor kunnen studenten de Chromebook in de stand gebruiken die het beste past bij de activiteit en de omgeving. Hij is geschikt om samen te werken en onderweg te leren.

Bovendien is hij voorzien van een antimicrobieel touchscreen van Corning Gorilla-glas2 dat bestand is tegen krassen en bacteriën en beschermt daarmee zowel het apparaat als de studenten die de Chromebook delen. Door de antimicrobiële samenstelling is het een schoner en harder touchscreen, dat de groei van geur en vlekken van micro-organismen tegenhoudt. De Chromebook Spin 511 kan worden aangeschaft met een optionele Wacom EMR-pen, zodat studenten de Chromebook kunnen gebruiken om te tekenen, notities te maken en nog veel meer. Met de optionele 5.0MP autofocuscamera aan de voorzijde kunnen studenten bovendien foto’s en video’s maken van hun omgeving.

Chromebook 311 (C733) combineert een stevig ontwerp met morsbestendig toetsenbord
De Acer Chromebook 311 (C733) is bovendien voorzien van een morsbestendig toetsenbord en is daarmee uitermate geschikt voor scheikundelokalen en andere ruimtes waarin de Chromebook wordt gebruikt in de buurt van water. Dankzij het morsbestendige toetsenbord kan tot 330 ml gemorst water weglopen via de onderkant van de behuizing.

De Chromebook is verkrijgbaar met touchscreen (C733T) en zonder touchscreen (C733). De C733 is voorzien van de nieuwste dual-core Intel Celeron N4000 of quad-core N4100 processors en levert solide prestaties de hele dag door, voor leerlingen en administratief medewerkers. Daarnaast biedt hij maximaal 12 uur batterijduur en een betrouwbare onlineverbinding via Intel Gigabit wifi 2×2 802.11ac MU-MIMO.

Extra Chromebook 311-assortiment is voorzien van schoolvriendelijk toetsenbord en AMD-processor
Er zijn twee extra Acer Chromebook 311-series gelanceerd, beide voorzien van de nieuwste AMD-processors: de kantelbare Chromebook Spin 311 (R721T) met 360 graden-scharnieren en de traditionele schelpvormige Chromebook 311 (C721).

De Acer Chromebook-modellen R721T en C721 zijn voorzien van een 7e Generatie AMD A-serie A4-9120C APU-processor met Radeon graphics. Hierdoor kunnen studenten lang video’s streamen, van de nieuwste apps gebruikmaken, online games spelen en surfen op het internet.
De nieuwe modellen R721T en C721 bieden studenten optimale werktijd en zijn voorzien van een schoolvriendelijk toetsenbord dat tevens fraudebestendig is en eenvoudig te onderhouden door lokale IT-afdelingen. Bovendien zijn ze beide voorzien van een morsbestendig toetsenbord waarmee tot 330 ml gemorst water kan weglopen via de onderkant van de behuizing. De touchscreens op deze modellen zijn ook vochtbestendig.

Meerdere manieren voor connectiviteit via de laatste gadgets
Alle nieuwe 11,6 inch-Chromebooks van Acer zijn uitgerust met maximaal twee USB 3.0-poorten en twee USB 3.1 type-C-poorten die kunnen worden gebruikt om de Chromebook of andere producten op te laden, gegevens snel over te zetten, met maximaal 5Gbps of een HD-beeldscherm aan te sluiten. De Chromebook 311 (C733/R752T) is ook voorzien van Bluetooth 5.0 en twee USB 3.0 poorten.

De gelanceerde Acer Chromebooks beschikken daarnaast over HD-schermen met standaard of optionele IPS-technologie. Studenten kunnen bovendien contact leggen met anderen tijdens videochats en Google Hangouts via de Acer HD-webcam boven het scherm.
De Chromebook Spin 311 (R721T) is naast het kantelbare ontwerp ook uitgerust met een bacteriebestendig antimicrobieel touchscreen van Corning® Gorilla-glas. Het touchscreen is krasbestendig en ideaal voor studenten die de Chromebook delen of in verschillende omstandigheden gebruiken.
De Acer Chromebook 311 (C721) is voorzien van een scherm zonder touchfunctionaliteit en een breedbeeld HD-webcam waarmee de hele klas in beeld kan worden gebracht.

Eenvoudig te implementeren, beheren en beveiligen; Google Play Support
IT-beheerders kunnen dankzij web gebaseerd beheer gemakkelijk updates maken, apps configureren en extensies en beleid inzetten. Dit maakt de nieuwe Chromebooks eenvoudig te implementeren en beheren. Dankzij de Kensington-sloten kunnen ze veilig worden bevestigd aan draadloze stations of labs.

De veiligheid van studenten blijft gegarandeerd, want Chrome OS wordt automatisch geüpdatet en biedt bescherming tegen de steeds veranderende online dreigingen, zoals virussen en malware. De Chrome OS apparaten van Acer ondersteunen aanmelding van meerdere gebruikers. Studenten en leerlingen kunnen zich dus gewoon bij hun eigen account aanmelden om een project veilig te stellen. Ook Gmail en andere informatie blijft veilig, zelfs als de Chromebook wordt gestolen of kwijtraakt. Opslag op Google Drive5 beschermt bestanden, documenten en foto’s veilig in de cloud, en zorgt ervoor dat de meest recente versie altijd beschikbaar is.

Toegankelijkheidsinstellingen synchroniseren over alle Chrome OS producten, zodat studenten kunnen schakelen tussen gedeelde producten of vanuit huis kunnen inloggen op hun G Suite for Education account, de toegankelijkheidsinstellingen worden automatisch geüpdatet.
Bij de introductie zullen de nieuwe Acer Chromebooks Google Play volledig ondersteunen waarmee gebruikers toegang krijgen tot miljoenen Android en Chrome apps voor meer informatie, onderzoek, plezier en meer.

Beschikbaarheid
De nieuwe Acer Chromebooks zullen verkrijgbaar zijn vanaf het 3e kwartaal van 2019. Prijzen zijn nog niet bekend.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?