Met nieuws van o.a.
partners

Klaar voor spectaculair meeslepend surround geluid

Denon, één van ’s werelds meest toonaangevende producenten van home entertainment-producten, haalt het beste uit Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D meeslepend surround-geluid met twee nieuwe, eersteklas AV-receivers. Zowel de AVR-X4400H (9 krachtige versterkerkanalen) als de AVR-X6400H (11 krachtige versterkerkanalen) combineren de beste bouwkwaliteit met de nieuwste home cinematechnologiëen en leveren uitmuntende prestaties bij film en muziek. Ze integreren ook HEOS draadloze muziekstreaming en multiroom-technologie, en alles is eenvoudig te bedienen via de app.

Beide modellen bestaan uit verbeterde onderdelen en constructie voor optimale audioprestaties. De AVR-X4400H gebruikt bijvoorbeeld een 9-kanaals discreet stroomblok met identieke versterking voor alle kanalen, een gigantische op maat gemaakte voedingstransformer en een hoogwaardige voedingscondensator voor stabiele voedingsstroom. Bovendien beschikt hij over een snel reagerende temperatuursensor in de stroomversterkercircuits voor een stabiele werking zonder stroombegrenzing.

Discrete voorversterkers voor volumebediening en ingangselectie worden gebruikt om het puurste signaal te bereiken. Een digitale stroomvoorziening haalt met grote snelheid iedere ruis uit het hoorbare frequentiebereik. De receiver is ook op een zeer stijf chassis gebouwd met een aparte plaat om de transformator te ondersteunen, wat de mechanische basis verbetert en vibraties dempt.

De AVR-X6400H neemt deze zorg voor ontwerp, bouw en constructie nog verder: het 11-kanaals krachtige versterkerblok bevat afzonderlijke versterkerkaarten voor elk kanaal – monolithische constructie – terwijl de poorten voor de stroomvoorzieningen en uitgangen van iedere versterker even lang zijn voor nauwkeurige signaalmatching. Differentiële transistoren worden in iedere versterker gebruikt voor stabiliteit en consistente prestaties. Denons op maat gemaakte hoogspanningstransistoren worden bovendien gebruikt voor temperatuurstabiliteit. Een nog grotere netvoedingstransformator en massieve condensator met een diameter van 5 cm geven de AVR-X6400H nog grotere stroomreserves.

De modellen combineren compatibiliteit met de nieuwste audio- en videoformaten voor thuisbioscopen, waaronder Dolby Atmos en DTS:X en ingebouwde Auro-3D, 3K Ultra HD met HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision, alsmede de zeer precieze Audyssey MultEQ-installatie en -optimalisatie. Ze zijn tevens compatibel met de Audyssey MultEQ Editor App waarmee de gebruiker nog meer controle krijgt over de geluidsinstellingen.

De AVR-X4400H en AVR-X6400H zijn vanaf medio september 2017 te koop bij geauthoriseerde Denon-dealers, beide in zwart en premium zilver.

Geluidsreproductie en muziekstreaming van wereldniveau
De AVR-X4400H is een 9.2-kanaals ontwerp met 200 W per kanaal en levert daarom een krachtig, precies en gedetailleerd geluid bij zowel muziek als films. Dankzij de ingebouwde decodering voor Dobly Atmos, DTS:X en Auro-3D ontstaat er een meeslepende en driedimensionale bioscoopervaring met luidsprekeropstellingen tot wel 5.1.4 of 7.1.2 zonder aparte versterkers (en tot 7.1.4 met bijkomende 2-kanaals versterker).

De AVR-X6400H bouwt verder aan deze specificatie met 11 versterkerkanalen, die elk 205 W leveren, voor directe 7.1.4-kanaals opstellingen. Bovendien kan de versterking in eenvoudigere surroundsystemen worden aangepast om 5.1-kanalen tweevoudig te versterken: iedere luidspreker wordt door twee versterkerkanalen aangedreven voor meer helderheid.

Beide modellen zijn ook voorzien van Denons AL32 Multichannel Processing en D.D.S.C.-HD32 (Dynamic Discrete Surround Circuit) voor optimale resolutie op elk kanaal, terwijl het monolithische versterkerontwerp van de AVR-X6400H de scheiding van de kanalen nog meer verbetert. Ze zijn zo in elkaar gezet dat muziek op een zo hoog mogelijke kwaliteit wordt afgespeeld dankzij een verfijnde D/A-omzetter die AKMs AK4458VN 32bit/8ch D/A-omzetter voor alle kanalen gebruikt. Bovendien maakt de AVR-X6400H gebruik van speciaal vervaardigde Denon-transistoren voor een nog preciezer geluid.

Net als alle andere Denon netwerk-receivers (Ethernet en dual-band-WiFi), kunnen beide modellen muziek zowel vanaf het netwerk als vanaf internetbronnen afspelen, alsmede bestanden met ultrahoge resolutie die met fantastische kwaliteit worden afgespeeld – zoals FLAC, ALAC orf DSD (zelfs tot 5.6MHz) –. Ook Airplay en Bluetooth zijn voorzien om audio snel vanaf elk draagbaar apparaat af te kunnen spelen. Dankzij HEOS-integratie bieden de AVRs direct toegang tot internetradio en een breed scale aan populaire streamingdiensten, waaronder Deezer, Spotify, Tidal, SoundCloud en meer. Door middel van bijkomende HEOS-luidsprekers en onderdelen met HEOS-ondersteuning kunnen gebruikers ook overal in de woning van audio genieten. Bovendien is alles te bedienen met de intuïtieve HEOS-app.

Geavanceerd, toekomstbestendig HDMI-videodeel
Met 8 HDMI-ingangen, waaronder 1 op het voorpaneel, wordt het videodeel aangesloten op: Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dymanic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. Hierdoor kunnen alle nieuwste apparaten, zoals gameconsoles, Blue-rayspelers en streamingsettopboxen, worden aangesloten. Het videodeel is zelfs geschikt voor Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through en is voorzien van een geavanceerde videoprocessor om bestaande video’s met lagere resolutie op te waarderen naar True 4K, compleet met analoog-naar-HDMI-conversie en Full Rate 4K-schaling. Beide AVRs hebben dus drie HDMI-uitgangen, waarmee je audio/video in een tweede ruimte via HDMI kunt afspelen terwijl je dubbele schermen (bijv. tv en projector) in de hoofdruimte gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat de modellen ook in de toekomst actueel zullen zijn, worden ze via een toekomstige firmware-update voorzien van eARC (Enhanced Audio Return Channel) om 3D-audioformaten vanaf tv-apps via één HDMI-kabel te kunnen ontvangen.

Unieke set-up, kamerequalisatie en aansluitmogelijkheden
De AVR-X4400H en AVR-X6400H zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken dankzij Denons exclusieve Setup Assistant, met duideijke tekst en afbeeldingen op het scherm. Tegelijkertijd stellen vier Quick-Select-knoppen de gebruiker in staat zijn favoriete ingangsbronnen te selecteren. Daarnaast worden de voorkeursaudioinstellingen per bron onthouden om een precies afgestemd geluid te kunnen produceren.

Ultraprecieze Audyssey MultEQ XT32-kalibratie en set-up is mogelijk voor beide modellen voor een nauwkeurige en makkelijke installatie. Het pakket met Audyssey-functies bevat ook Audyssey LFC zodat de gebruiker van een krachtige bas kan genieten zonder de buren of mensen in andere kamers tot last te zijn. Ook SubEQ HT is ingebouwd om het gebruik van twee subwoofers te vereenvoudigen voor een vloeiendere, beter geïntegreerde sub-bas. Ondersteuning via de Audyssey MultEQ Editor-app (te koop in de Appstores) stelt gebruikers in staat de instellingen indien nodig geheel en professioneel aan hun voorkeuren aan te passen.  

Bovendien bevatten de modellen ook bassynchronisatie, waarmee gebruikers het gebrek aan synchronisatie tussen de LFE-kanalen (sub-bas) en de overige kanalen op sommige schijven kunnen compenseren. Dit probleem kan een faseneffect veroorzaken wat het geluid niet ten goede komt: met bassynchronisatie kan de toeschouwer de bas weer uitlijnen met de rest van de muziek voor een helderdere, krachtigere en dynamische presentatie.

En voor degenen die hun AV-receiver op een afwijkende installatie willen aansluiten, bieden de AVR-X4400H en AVR-X6400H een reeks aan mogelijkheden, zoals IP-bediening, infrarood-verbindingen met afstandsbediening, 12V trigger, RS-232-verbinding en compatibiliteit met Creston Connected. Om de installatie nog verder te kunnen personaliseren zijn ze ook voorzien van HDMI-diagnose, zodat fouten in de opstelling makkelijk en snel kunnen worden opgespoord en gecorrigeerd. Denk hierbij aan bekabelingsproblemen en ondersteuningsfouten met 4K-monitoren.

Ten slotte kunnen beide modellen dankzij Denons geavanceerde ECO-modus hun energieverbruik aanpassen aan de manier waarop ze worden gebruikt. Dit vermindert het stroomverbruik met wel 50% als muziek op lagere volumes wordt afgespeeld. Een ECO-meter op het scherm kan worden geactiveerd om te controleren hoeveel energie de receiver gebruikt.

De Denon AVR-X6400H en AVR-X4400H, beide uit Denons fabriek in Japan, combineren grootste prestaties met geavanceerde audio- en videofuncties én HEOS multiroom-muziek. Bovendien bieden ze een complete oplossing voor zowel geavanceerd en meeslepend surround-geluid als voor totaal entertainment.

De Denon AVR-X6400H (adviesverkoopprijs €2.599,00) en AVR-X4400H (adviesverkoopprijs €1.599,00) zijn vanaf medio september 2017 bij geauthoriseerde Denon-dealers verkrijgbaar.

Denon AVR-X4400H – Belangrijkste kenmerken & pluspunten
•    2-kanaals AV-receiver met 200 W per kanaal
–  Genoeg vermogen om je kamer met het unieke Denongeluid te vullen
•    Ingebouwde HEOS draadloze multiroom-audiotechnologie
–  Geniet in heel je huis van muziek met meer HEOS-producten
•    AirPlay, Bluetooth, internetradio, Spotify Connect, Tidal, Deezer,
Netwerk-audiostreaming
–  Toegang tot vrijwel onbeperkt aantal online muziekbronnen
•    DSD (2,8/5,6 MHz) FLAC, ALAC en WAV-ondersteuning
–  Streamt hi-fi audio in hoge resolutie en speelt zonder tussenruimte af
•    8 HDMI-ingangen (1 op voorpaneel) met volledige HDCP 2.2-ondersteuning
–  Voor digitale apparaten, zoals spelconsoles, settopboxen en computer
•    3 HDMI-uitgangen
–  Zorgt ervoor dat je audio/video in een tweede ruimte via HDMI kunt afspelen terwijl je een tv en projector gelijktijdig in de hoofdruimte gebruikt
•    4K/60 Hz full-rate pass-through, compatibel met Dolby Vision, HDR, HLG en BT.2020
–  Toekomstbestendige videonormen
•    Geavanceerde videoverwerking met opschaling naar 4K voor HDMI-bronnen
–  Full HD- en zelfs Ultra HD-videokwaliteit vanaf bestaande digitale videobronnen
•    Dolby Atmos en DTS:X (tot 7.1.4 met extra 2-kanaals versterker); Ingebouwde Auro-3D
–  Fantastisch 3D-geluid met overheadeffecten
•    eARC (Enhanced Audio Return Channel) via toekomstige update
–  3D-audio via HDMI vanaf tv-apps
•    Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume en Dynamic EQ
–  Levert perfecte egalisatie per kamer
•    Audyssey LFC en Sub EQ HT
–  LFC zorgt voor een krachtige bas in de kamer, SubEQ HT zorgt voor een simpele integratie van meerdere subwoofers voor een gelijkmatigere sub-bas
•    Ondersteuning via de Audyssey MultEQ Editor-app (te koop in de Appstores)
–  Professionele afstemming van egalisatieparameters
•    Bassynchronisatie voor een betere uitlijning van de bas
–  Herstelt synchronisatiefouten van de bas op sommige schijven
•    Verbeterde conversie van digitaal naar analoog
–  AKMs AK4458VN 32bits/8ch D/A-omzetter voor alle kanalen
•    Phono-ingang voor platenspeler
•    Setup Assistant, Denon AVR Remote-app
–  Moeiteloze installatie, instelling en bediening
•    Geavanceerde standaard installatiemogelijkheden
–  Inclusief infrarood-verbindingen met afstandsbediening, 12V trigger, 2-kanaals pre-outs, RS232-verbinding en compatibiliteit met Creston Connected; IP-besturing
•    Intelligente ECO-modus met aan-/uit-/automatische stand
–  Energiebewust zonder afbreuk te doen aan prestaties
Denon AVR-X6400H – Belangrijkste kenmerken & pluspunten bovenop de features van de AVR-X4400H
•    11x 205W versterking met discrete, monolithische versterker voor ieder kanaal; 1-kanaals tweevoudige versterkingsmogelijkheid
•    Dolby Atmos 7.1.4 / dts:X 11.1 zonder extra versterker
•    Speciaal vervaardigde Denon-transistoren voor verbeterde prestaties
•    Vergulde ingang en speakeraansluitingen

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?