Met nieuws van o.a.
partners

Mannen grijpen steeds sneller naar haartransplantatie

Zantman-kliniek-haar

Mannen ondergaan steeds jonger een haartransplantatie. Dat blijkt uit de ervaringen van Zantman Kliniek. “Waar mannen vroeger een behandeling uitstelden tot ze volledig kaal waren, ondergaan ze tegenwoordig al een haartransplantatie bij inhammen of haaruitval op de kruin”, vertelt Dr. Olga van Putten – Rademaker, haartransplantatie arts bij Zantman Kliniek. De kliniek ziet vooral bij het aantal mannen een fikse toename in het aantal haartransplantaties.

De toename van het aantal behandelingen en de keuze om op jongere leeftijd een haartransplantatie te ondergaan heeft volgens Dr. Olga van Putten – Rademaker meerdere oorzaken. “De technieken zijn steeds verder verbeterd, waardoor een behandeling minder ingrijpend is in vergelijking met een aantal jaar geleden. Daarnaast is het taboe op de behandeling grotendeels verdwenen. Mannen schamen zich niet meer voor een haartransplantatie.” Voorheen was het bij een haartransplantatie noodzakelijk dat het haar van de cliënt werd afgeschoren of gemillimeterd. Dit was voor veel mannen een flinke barricade om een behandeling te ondergaan. “Maar tegenwoordig kunnen wij ook FUE-methode haarsparend uitvoeren. Hierdoor is deze behandeling, die in Nederland veruit het meest wordt ingezet, ook uit te voeren wanneer de cliënt wat langer haar heeft en dit niet wil afscheren”, legt Van Putten – Rademaker uit.

Volgens Van Putten – Rademaker adviseert een goede haartransplantatiekliniek niet alleen over het beste resultaat voor dit moment, maar ook voor het beste effect op de lange termijn. “Het advies voor een behandeling verschilt nogal per leeftijd. De haarlijn van iemand van 20 is anders dan die van iemand van 50. Wanneer je op je 25e een lage haarlijn plaatst, dan ziet dit er op je 50e heel onnatuurlijk uit. Zulke zaken willen wij graag voorkomen”, legt de arts uit. Wanneer haaruitval op jonge leeftijd begint, is de kans dat dit doorgaat ook groter. “Daarom is het onverstandig om het donorgebied volledig uit te putten. Op deze manier is een vervolgbehandeling op latere leeftijd mogelijk. Met de steeds jongere leeftijd waarop haartransplantatie wordt ondergaan, wordt het advies met oog op de lange termijn steeds belangrijker”, besluit Van Putten – Rademaker.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?