Met nieuws van o.a.
partners

Nieuwe webshop laat consumenten in termijnen betalen zonder rente

berylmedia

De twee jonge ondernemers Rogier van Witzenburg (28) en Leon de Vries (27) starten met een nieuw initiatief in de markt van webshops: Beryl Media. Beryl Media is een van de eerste webshops in Nederland die producten verkoopt op basis van afbetaling zonder de hoge rentes. Op deze manier maken zij producten bereikbaar voor studenten en mensen die minder te besteden hebben. Daarnaast biedt deze webshop als eerste in Nederland ook de mogelijkheid om met digitale valuta te betalen.

De ondernemers van Witzenburg en de Vries ontmoetten elkaar tijdens de Entrepeneurship colleges aan de Universiteit van Amsterdam. De Vries licht de lancering van de webshop toe: “We verkopen producten die mensen in één keer afrekenen of kunnen betalen in drie termijnen zonder rente en zonder BKR-registratie. Zo worden producten zoals smartphones, wasmachines, koelkasten, televisies en computers die normaal vrij duur zijn betaalbaar gemaakt.”

Aanbod producten
De Vries: “We hebben een groeiend aantal producten. In december hadden wij 80 producten, in januari 1.100 en per deze maand bieden wij 3.500 producten aan. Onze klanten zijn erg positief over onze betaalmogelijkheden: 98% van onze klanten maakt gebruikt van de mogelijkheid om gespreid te betalen zonder rente.”

Uitdagen giganten
Met de komst van Beryl Media willen van Witzenburg en de Vries ook de giganten in de markt uitdagen om na te denken over laagdrempelig en rentevrij afbetalen. De Vries: “Mensen worden vaak belemmerd tijdens hun aankoop op basis van afbetaling wegens de BKR-registratie. Bij onze webshop is hier geen sprake van”. Tevens zijn de ondernemers zich bewust van de risico’s: “Een extern bedrijf helpt ons met de kredietwaardigheidscontrole van onze klanten. We willen schuldensituaties bij onze consumenten voorkomen”, aldus de Vries.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?