Met nieuws van o.a.
partners

Waarom een zwembad aan huis ideaal is voor ieder seizoen

huis met zwembad

In Nederland merken we bijvoorbeeld dat we te maken hebben met hete zomers en meer regen. Steeds meer mensen stappen over op een airconditioning om koel te blijven. Helaas is dat geen slimme zet voor het milieu. Wat je wel kunt doen, is een zwembad aan huis laten bouwen dat je op een natuurlijke manier onderhoudt. In dit artikel lees je enkele voordelen van een zwembad thuis.

Zwemmen in de zomer én de winter

Het grootste voordeel van een zwembad aan huis is dat je kunt zwemmen wanneer je wilt. Ga je voor een duik in de zomer of kies je, als een echte bikkel, voor een frisse zwemsessie in de winter? Of ga voor een zwembad met zwembadverwarming als je een echte koukleum bent. Nu we niet weten hoe lang de coronacrisis en de daarbij horende lockdowns nog gaan duren, is het helemaal ideaal om je eigen zwembad te hebben voor sport en plezier.

Diverse soorten zwembaden verkrijgbaar

Je hoeft overigens niet direct een zwembad in de grond te laten bouwen. Als je de ruimte hebt kun je ook een groot buitenbad dat als het ware op poten staat in je tuin neerzetten. Dit soort baden kun je net zo goed onderhouden als een gewoon zwembad. Ook is er van alles verkrijgbaar om zo’n bad schoon te houden en op te warmen. Check het aanbod van Zwembadgigant maar eens voor zwembadverwarming en andere tools.

Zwemmen is ontzettend gezond

Wat natuurlijk ook heel fijn is, is dat zwemmen heel gezond is. Je verbruikt redelijk wat calorieën wanneer je dagelijks of om de dag een paar baantjes trekt. Omdat je je hele lijf beweegt, komen alle spieren ook nog eens aan bod. Hoe warm het buiten ook is; zwemmen kan altijd, omdat je het niet echt merkt in het water dat je heel erg gaat zweten of dat je het warm krijgt. Kun je meteen die lockdownkilo’s er even af sporten!

Altijd rustig in je eigen zwembad

Mensen die wel eens in een openbaar zwembad zwemmen, weten als geen ander hoe druk het soms kan zijn. Zelfs in het wedstrijdbad is het soms filezwemmen. In je eigen zwembad zul je daar nooit last van hebben en profiteer je optimaal van rust en ontspanning. Leg een opblaasband of een luchtbedje in het water en geniet met een drankje binnen handbereik van een goed boek of een mooie podcast. Zo haal je alles uit je huis en tuin!

Zwembad als meerwaarde voor je huis

Tot slot is het goed om te weten dat het aanschaffen van een zwembad voor thuis een meerwaarde kan vormen voor je woning, mits het natuurlijk een écht zwembad is en geen opzetbad. Zelfs wanneer je je zwembad niet gebruikt, maar goed verzorgd erbij hebt liggen is het een plaatje voor het oog. Mocht je ooit je woning willen verkopen dan biedt het ook weer de nodige voordelen voor de prijs die je kunt vragen voor je huis.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?