Met nieuws van o.a.
partners

Ledinbouwspots: de veilige en zuinige lamp

Philips Hue spots

LED inbouwspots zijn een duurzame vorm van led verlichting. De dimbare en kantelbare spots én de spots met lage inbouwdiepte zijn voor elke ruimte in huis geschikt. Ze kunnen zelfs voor een sfeervolle verlichting zorgen.

Voor inbouwspots gebruikt men vaak gloei- en halogeenlampen, maar door het lagere verbruik van LED verlichting zoals bijvoorbeeld de Philips Hue spots kan er flink bespaard worden op de energiekosten. Wanneer je voor halogeenlampen uitrekent wat de jaarlijkse energiekosten zijn gebruik je de volgende som: (vermogen in Watt) x (aantal branduren per dag) x (aantal spots) x (prijs per kWh) x (365 dagen) = jaarlijkse energiekosten.

Spaarlampen zijn drie keer zo zuinig als halogeenlampen, dus voor de berekening van de energiekosten van deze lampen kun je de som door 3 delen. LED inbouwspots gebruiken ongeveer 9 keer minder energie, waardoor je die som zelfs door 9 kan delen.

Langere levensduur

Hoewel een LED inbouwspot een duurdere aanschafprijs heeft dan de gemiddelde spaarlamp of halogeenlamp, gaat een LED spot over het algemeen ook langer mee. Deze gaan 10 tot 25 jaar mee, terwijl een halogeenlamp 1 jaar en een spaarlamp maximaal 8 jaar mee gaat. Hierdoor haal je de hogere aanschafkosten er dus makkelijk uit.

LED inbouwspots worden niet warm

Als je inbouwspots op ooghoogte wil plaatsen of kinderen in huis hebt, vraag je je waarschijnlijk af hoe warm deze lampen worden. De meeste lampen worden namelijk erg heet, waar je je zelfs aan kunt branden.

Een LED inbouwspot wordt niet warm doordat deze lamp minder energie gebruikt. LED inbouwspots worden maximaal 40 tot 50 graden Celsius, terwijl een halogeenlamp zonder koeling temperaturen van maar liefst 300 graden Celsius kan bereiken.

Veel mogelijkheden

Welke LED inbouwspot bij jou past hangt af van verschillende dingen, zoals de ruimte waar je het in plaatst, welke sfeer je wil creëren, wat de grootte is van het zaag gat en de inbouwdiepte. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden, er is een breed aanbod aan LED inbouwspots die voldoen aan bijna elke wens.

Denk bijvoorbeeld aan dimbare spots, waarmee je de warmte van het licht bepaalt. Zo kan de verlichting boven de eettafel afgesteld worden tot een gezellig warm licht tijdens het eten, terwijl je het een feller licht kan maken als je nog even wil lezen na het eten.

Daarnaast zijn er ook kantelbare LED inbouwspots, waarmee je een muur of voorwerp belicht. Je kan daarnaast ook een keuze maken tussen vierkante en ronde inbouwspots én de kleur van de spot.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?