Met nieuws van o.a.
partners

Dit zijn de mooiste visgraatvloeren

Visgraat vloeren zijn een van de meest populaire vloeren ontwerpen van tegenwoordig. Begrijpelijk, want dit mooie patroon heeft een tijdloze elegantie die bij elke interieurstijl past. Waar het vroeger van hout werd gemaakt, is het vandaag de dag verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten. Om je te inspireren en helpen kiezen, hebben we de mooiste visgraatvloeren van het moment voor je op een rijtje gezet.

Wat is visgraatvloer?

Als eerste is het belangrijk om te weten wat een visgraatvloer eigenlijk is. Oorspronkelijk werd het van hout gemaakt, een parketvloer dus. Het leggen van de smalle stroken hout was een tijdrovend en kostbaar project, waardoor dit type vloer voor rijken was voorbehouden. Tegenwoordig bestaan er visgraatvloeren, van stroken hout, laminaat, tegel of PVC die in een zigzagpatroon worden gelegd. Daarnaast zijn er soorten waarbij dit patroon al in het materiaal is aangebracht, zoals bij PVC op rol. Visgraatvloer is er dus in vele stijlen en materialen, zodat je dus veel opties hebt om de perfecte versie te kiezen. 

Welke soorten zijn er?

Houten visgraatvloeren zijn uitzonderlijk populair vanwege hun klassieke uiterlijk en tijdloze aantrekkingskracht. Ze kunnen worden gemaakt van massief hardhout zoals eiken of esdoorn, of van samengesteld hout zoals laminaat of vinylplanken. Houten visgraat patronen zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren dan stenen of tegels, omdat ze geen voegen of mortel nodig hebben voor het leggen. Een nadeel van massief hout is dat het meer onderhoud vergt dan andere materiaalsoorten.

Natuursteen en tegels, brengen een strakke stijl in huis. Dit type vloer is zeer duurzaam en kost niet veel onderhoud. Een nadeel is dat het leggen van de vloer is behoorlijk arbeidsintensief is en dat natuursteen ook behoorlijk prijzig is.

Vinyl is echt hét materiaal van dit moment. Je kunt er werkelijk alle stijlen en patronen én een heel natuurlijke look mee creëren. Een visgraatvloer van PVC is dan ook de perfecte oplossing voor elk huis en elke interieurstijl. Het is betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Brede visgraatvloeren

Behalve het onderscheid in materiaal, kun je ook verschillende afmetingen van de stroken kiezen. Visgraatvloeren met brede stroken zijn perfect als je op zoek bent naar een modernere stijl met een klassieke uitstraling. Dit type vloer wordt vaak gemaakt van gerecycled hout, maar het kan ook vervaardigd worden van nieuwe materialen zoals bamboe of luxe vinyltegels. 

Waar moet je op letten?

Een belangrijk punt om in de gaten te houden, is dat het uiteindelijke resultaat staat of valt met de ondervloer. Dit moet perfect egaal zijn. Daarom zal je in de meeste gevallen eerst een ondervloer moeten (laten) aanbrengen of de vloer moeten egaliseren. Daarnaast is het ook van essentieel belang dat je een betrouwbaar bedrijf kies als leverancier. Lees de reviews en check de garantievoorwaarden; zo krijg je een goed beeld van de betrouwbaarheid voor wat betreft de kwaliteit en service. Ligt je vloer er eenmaal strak in? Dan kan je met de rest van de inrichting en essentiële producten in huis aan de slag!

Kortom, kies het materiaal en de kleur die je het mooiste vindt en bestel je vloer bij een betrouwbaar bedrijf dat goede garantie biedt. Zo weet je zeker dat je een prachtig visgraatvloer krijgt waar je nog heel lang van kunt genieten!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?