Met nieuws van o.a.
partners

Proef de zomer met Aigua de València

cocktail-Aigua-de-València

De twee bekendste producten uit de regio Valencia vormen de basis van de cocktail Aigua de València: sinaasappels en witte wijn. De cocktail is nu als pre-mix verkrijgbaar – in een opvallende oranje fles – en hoeft voor het serveren alleen maar gekoeld te worden. Schenk hem zoals de inwoners uit Valencia dit doen in een copa (groot bol glas) of jarra (karaf). Proef de zomer: saludos!

Oranje uit Spanje, ontmoet Aigua de València!
Al een tijdje zijn laag alcoholische cocktails in trek. Aigua de València past hier goed tussen want in het drankje zit maar 8,5% alcohol. Toch zin in wat sterkers? De pre-mix is perfect in combinatie met gin of vodka.

Uit de jaren ‘60
De eerste versie van Aigua de València werd gemaakt door Constant Gil, eigenaar van de ‘Antigua Cerveceria Madrid’, gevestigd in Valencia. Gil creëerde deze frisse feestelijke smaakcombinatie in de jaren ’60. Beetje bij beetje perfectioneerde hij het drankje door de juiste verhouding van cava-vodka en gin toe te voegen. De cocktail werd een groot succes in heel Spanje, waardoor een lichte variant ook niet uit kon blijven; dit is de Aigua de València geworden.

Cocktail inspiratie
Vul een tumbler met ijs, 40ml gin of vodka en top af met Aigua de Valencia. SALUDOS!
Het drankje is vanaf heden te verkrijgen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?