Met nieuws van o.a.
partners

HEMA en Too Good To Go samen tegen voedselverspilling

hema-voedselverspilling

HEMA start deze week, in samenwerking met Too Good To Go, met het aanbieden van de “Magic Box” met als gezamenlijk doel voedselverspilling verder terug te dringen. In de Magic Box zitten dagverse producten zoals brood, banket en maaltijdsalades die in de winkel niet meer verkocht kunnen worden. Tijdens de proefperiode doen er vijf HEMA-winkels in Amsterdam mee.

De HEMA Magic Box
HEMA doet in november samen met Too Good To Go een test. Via de app van Too Good To Go biedt HEMA “Magic Boxen” aan. In de Magix Box zitten dagverse producten die over dreigen te blijven aan het eind van de dag. De boxen hebben een originele verkoopwaarde van € 12,- en worden aangeboden voor € 4,-. Als dit een succes wordt, is de ambitie om de samenwerking met HEMA verder uit te rollen in andere Nederlandse steden.

Fabeel Butt, sustainability manager bij HEMA: “We proberen voedselverspilling op diverse manieren tegen te gaan. We zijn vorig jaar een samenwerking gestart met Voedselbank Nederland met lang houdbare- en versproducten die hun houdbaarheidsdatum (dreigen te) overschrijden. De samenwerking met Too Good To Go biedt een oplossing voor dagverse producten. Deze hebben namelijk een te korte houdbaarheidsdatum om te kunnen schenken aan de Voedselbank.”

Het concept van de app
Het concept van de app is verrassend simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke HEMA bij jou in de buurt een Magic Box aanbiedt. Vervolgens bestel en betaal je de Magic Box direct in de app en je haalt het zelf op bij jouw HEMA. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. Een win-win-winsituatie voor HEMA, de klant én het milieu.

Deelnemende winkels
De winkels in Amsterdam die meedoen aan deze test zijn HEMA Jodenbreestraat, Ferdinand Bolstraat, Kinkerstraat, Gelderlandplein en NDSM-straat. In de app is te vinden wanneer en hoe je kunt bestellen.

Al meer dan 125.000 maaltijden gered in Nederland
Sinds de lancering van de Too Good To Go app in januari 2018 zijn er al meer dan 125.000 maaltijden gered in Nederland. De app heeft in Nederland al meer dan 180.000 geregistreerde gebruikers en ruim 600 partners in meer dan 20 Nederlandse steden. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al bijna 8 miljoen maaltijden gered.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?