Met nieuws van o.a.
partners

Amerikaanse Tabasco ontwikkelt oosterse sriracha saus

Tabasco-Sriracha-saus

De populariteit van de van oorsprong Thaise sriracha saus heeft de familie McIlhenny geïnspireerd een eigen saus te ontwikkelen op basis van de klassieke receptuur. Deze Tabasco Sriracha Saus is gemaakt met gerijpte, rode jalapeño en vatgerijpte tabasco chilipepers, gemengd met smaken uit de oosterse keuken. Het resultaat is een dikke, rijke, zoete en hartige saus, bereid met de beste kwaliteit ingrediënten. In tegenstelling tot andere populaire sriracha sauzen, is Tabasco Sriracha Saus vrij van conserveermiddelen. Bovendien is deze variant ook vegetarisch, veganistisch, glutenvrij en zonder vetten.

Milde kick
Tabasco staat garant voor spannende, natuurlijke producten die wereldwijd een ‘kick’ toevoegen aan een grote diversiteit aan gerechten. Tabasco Sriracha Saus is milder dan de meeste Tabasco Sauzen met een Scoville-waarde van 1.000-3.000 eenheden. Alleen de groene variant is nog milder, deze jalapeño saus ligt tussen de 600-1200 eenheden Scoville. Iets pittiger is de Chipotlesaus, van gerookte pepers (1500-2500 eenheden) en de original Tabasco® Peper Sauce (2500-5000). Voor de echte fans van pit is er de Habanero saus tussen de 5000-8000 eenheden op de schaal van Scoville. De Scorpion saus is slechts voor de enkeling weggelegd die 20x de pittigheid kan verdragen.

Toepassing
Daar waar in Zuidoost-Azië sriracha saus in curries en noedelgerechten wordt gebruikt, heeft de saus in Amerika z’n weg gevonden naar de hamburgers, friet en ander streetfood. De toenemende interesse in ‘wereldgerechten’ heeft de vraag naar pittige sauzen in Europa vergroot. Voor toepassing in de Europese keuken kan eindeloos gevarieerd worden, van soep tot schaal- en schelpdieren en, dichter bij huis, in de stamppot of als dipsaus voor barbecue en snacks. In onze Nederlands-Indische keuken is de saus een prima alternatief voor sambal.

Innovatie
Het is niet de eerste keer dat de familie McIlhenny met een innovatie komt. Met meer dan 150 jaar ervaring in het produceren van pepersauzen, experimenteert McIlhenny Company regelmatig met smaken om steeds nieuwe manieren te vinden om onze zintuigen te prikkelen. “Wij hechten groot belang aan innovatie bij McIlhenny Company. In ons ‘Flavour Lab’ (smaak laboratorium) zijn we voortdurend bezig nieuwe smaken en producten te ontdekken en ik ben blij dat ook deze nieuwste creatie wereldwijd goed wordt ontvangen door foodies” aldus Harold Osborn, president en Chief Executive Officer van McIlhenny Company en vijfde generatie McIlhenny-familielid.

Tabasco Sriracha saus is verkrijgbaar in de supermarkt in een knijpfles van 256 ml voor prijs: € 3,39

Dit product is o.a. te koop bij:


OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?