Met nieuws van o.a.
partners

Apple onthult nieuwe MacBook Pro-modellen met M3‑chips

Apple heeft vandaag nieuwe MacBook Pro-modellen aangekondigd met een gloednieuwe lijn M3‑chips: M3, M3 Pro en M3 Max. Qua snelheid en prestaties heeft MacBook Pro nu nog meer in huis dankzij de geavanceerde GPU-architectuur en snellere CPU van de M3‑lijn. De nieuwe 14‑inch MacBook Pro met M3 is geweldig voor allerlei alledaagse taken, en al net zo fenomenaal voor pro‑apps en games. Dit model is ideaal voor creatieve talenten, scholieren, studenten en ondernemers, en al verkrijgbaar vanaf € 2029. De 14‑ en 16‑inch MacBook Pro met M3 Pro zijn nóg krachtiger en ondersteunen bovendien extra centraal geheugen. Daarmee zijn ze perfect toegerust voor de zware workflows van bijvoorbeeld programmeurs, creatievelingen en onderzoekers. De 14‑ en 16‑inch MacBook Pro met M3 Max zijn baanbrekend veelzijdig met een ongekende rekenkracht. Met een razendsnelle GPU, krachtige CPU en ondersteuning voor maar liefst 128 GB centraal geheugen is MacBook Pro met M3 Max perfect geschikt voor extreme workflows in pro‑apps waar bijvoorbeeld machine­learning­programmeurs, 3D‑kunstenaars en video­-editors in werken. De modellen met M3 Pro en M3 Max zijn nu ook verkrijgbaar in spacezwart, een adembenemende donkere kleur aluminium.

Alle MacBook Pro-modellen hebben een prachtig Liquid Retina XDR‑display met een SDR‑helderheid die maar liefst 20 procent hoger is, een ingebouwde 1080p‑camera, zes formidabele speakers en een groot aantal verschillende aansluitmogelijkheden. De batterij gaat bovendien tot maar liefst 22 uur mee1 en de prestaties zijn op batterij net zo goed als op netstroom. Dus hoe zwaar je klussen ook zijn, je kunt er overal mee aan de gang. De nieuwe MacBook Pro is vanaf 7 november verkrijgbaar en bestellen kan vanaf vandaag.

“De concurrentie heeft meer dan ooit het nakijken. MacBook Pro heeft een waanzinnig energiezuinige Apple silicon‑chip, een batterij die tot 22 uur meegaat, een prachtig Liquid Retina XDR‑display en uitgebreide aansluitmogelijkheden. Je kunt dus wel zeggen dat hij optimaal is toegerust om je beste werk te leveren”, zegt John Ternus, Senior Vice President Hardware Engineering bij Apple. “Met de upgrade naar M3‑chips hebben we de lat voor pro‑laptops weer een stuk hoger gelegd. MacBook Pro is nu geschikt voor nog meer uiteenlopende gebruikers. Overstappers die nog werken met een MacBook Pro met Intel‑chip, weten straks niet wat ze meemaken.”

Nieuw: De M3-lijn

De ontwikkelingen rondom Apple silicon gaan razendsnel en de M3‑lijn is daarin de logische volgende stap. M3, M3 Pro en M3 Max zijn de eerste pc-chips waarin de toonaangevende 3‑nanometer­technologie is toegepast. De chips hebben stuk voor stuk een nieuwe geavanceerde GPU die niet alleen veel sneller maar ook efficiënter is. Wat graphics betreft is dit een ongekend grote sprong voorwaarts. De GPU maakt gebruik van een baanbrekende technologie die Dynamic Caching wordt genoemd. Hierbij wordt het gebruik van lokaal geheugen in hardware in real time toegewezen, zodat voor elke taak heel precies alleen de hoeveelheid geheugen wordt gebruikt die daadwerkelijk nodig is. Op deze manier kan de GPU veel beter worden benut en gaat alles nog soepeler in de meest veeleisende pro‑apps en games.

Deze GPU maakt ook nieuwe rendering-features mogelijk voor Apple silicon, waaronder mesh shading met hardware-acceleratie. Die techniek geeft de geometrieverwerking een flinke boost, en dat komt goed van pas voor visueel complexere scènes. Ook ray tracing met hardware-acceleratie is nu voor het eerst mogelijk op de Mac, wat betekent dat schaduwen en reflecties in games veel nauwkeuriger en dus levensechter worden weergegeven.

14‑inch MacBook Pro met M3

Of je nu student, ondernemer, muziektalent of video-editor bent of een andere passie najaagt: MacBook Pro met M3 is de ideale laptop. De 14‑inch MacBook Pro met M3 is tot 60 procent sneller dan de 13‑inch MacBook Pro met M1, en dankzij het geavanceerde thermische systeem kunnen de mogelijkheden van de snelle M3‑chip ten volle worden benut, ook bij langdurig gebruik.2 De vanafprijs is € 2029, en voor dat geld krijg je meer mogelijkheden dan ooit.

Prestaties van MacBook Pro met M3:

  • Renderen in Final Cut Pro gaat tot 7,4 keer sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met Core i7,3 en tot 60 procent sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met M1.2
  • Code compileren in Xcode gaat tot 3,7 keer sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met Core i7,3 en tot 40 procent sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met M1.2
  • Werken met spreadsheets in Microsoft Excel gaat tot 3,5 keer sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met Core i7,3en tot 40 procent sneller dan op de 13‑inch MacBook Pro met M1.2

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?