Met nieuws van o.a.
partners

Apple introduceert iPad Pro van de volgende generatie

Ipadpro

Apple heeft de nieuwe iPad Pro met M2-chip aangekondigd, waarin handzaamheid, veelzijdigheid en ongekende prestaties op een unieke manier samenkomen. De nieuwe iPad Pro biedt een unieke hover-ervaring met Apple Pencil, supersnelle draadloze verbindingen, het meest geavanceerde mobiele display ter wereld, hoogwaardige professionele camera’s, Face ID, Thunderbolt en een audiosysteem met vier speakers. Dankzij nieuwe features in iPadOS 16, waaronder Stage Manager, volledige ondersteuning voor externe displays,1 apps van desktopklasse en Referentiemodus, is iPad nu nog geschikter voor professionele workflows. iPad Pro heeft een ongeëvenaard ecosysteem van krachtige professionele apps, dat in combinatie met de hoogwaardige hardware en iPadOS 16 zorgt voor een weergaloze ervaring. De nieuwe ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.

M2-chip voor baanbrekende prestaties
M2, het begin van de volgende generatie M-chips van Apple, breidt de prestaties en mogelijkheden van iPad Pro nog verder uit met een vooruitstrevende energiezuinigheid, een centrale geheugenarchitectuur en speciale technologieën.
M2 heeft een 8-core CPU – tot 15 procent sneller dan M1 – met verbeterde performance- en efficiency-cores. En voor gebruikers die alleen genoegen nemen met het allerbeste biedt de 10-core GPU tot 35 procent snellere grafische prestaties. In combinatie met deze CPU en GPU kan de 16-core Neural Engine 15,8 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren – 40 procent meer dan M1 – waardoor iPad Pro nog beter machinelearning-taken kan uitvoeren. De M2-chip heeft bovendien een centrale geheugenbandbreedte van 100 GB/s – 50 procent meer dan M1 – en ondersteunt tot 16 GB snel centraal geheugen, zodat je probleemloos kunt multitasken of werken met grote assets.2
M2 biedt superkracht voor de meest veeleisende workflows, of je nu een fotograaf bent die gigantische fotobibliotheken bewerkt, een grafisch vormgever die complexe 3D-objecten opmaakt, een professional op medisch gebied die geavanceerde beelden moet raadplegen en analyseren of een liefhebber van grafisch veeleisende games. Ook de nieuwe media-engine en beeldsignaal¬¬¬processor profiteren van de krachtige M2-chip. In combinatie met de geavanceerde camera’s kun je nu voor het eerst ProRes-video’s opnemen en ProRes-beelden tot 3x sneller transcoderen. Daardoor kunnen contentcreators nu met één device video’s van bioscoopkwaliteit opnemen, bewerken en publiceren, waar ze ook zijn.

Een ongeëvenaarde hover-ervaring met Apple Pencil
In combinatie met de nieuwe iPad Pro en iPadOS 16 biedt de hover-feature van Apple Pencil (2e generatie) een compleet nieuwe manier om te werken met het display. Apple Pencil wordt nu tot 12 mm boven het display gedetecteerd, zodat je een voorbeeld van je bewerkingen kunt bekijken voordat je ze aanbrengt. Zo kun je nog nauwkeuriger schetsen en illustreren en Apple Pencil nog makkelijker gebruiken. In Schrijven worden tekstvelden bijvoorbeeld automatisch uitgevouwen wanneer je Apple Pencil in de buurt van het display houdt en wordt je handschrift nog sneller omgezet in tekst. Ook apps van derden profiteren van deze nieuwe feature, zodat je op compleet nieuwe manieren kunt annoteren en tekenen.

Supersnelle draadloze verbindingen
De nieuwe iPad Pro ondersteunt de snelste wifiverbindingen met Wifi 6E,3 zodat je zelfs de meest veeleisende workflows altijd en overal kunt uitvoeren. Downloads hebben hiermee een snelheid tot 2,4 Gb/s – 2x sneller dan bij de vorige generatie. Wi-Fi + Cellular-modellen met 5G (sub-6 GHz en mmWave4) ondersteunen nu meer 5G-netwerken over de hele wereld, zodat je ook onderweg vliegensvlug bestanden kunt openen, met collega’s kunt communiceren en back-ups van gegevens kunt maken.

Ongeëvenaarde professionele features met iPadOS 16
Naast uitgebreide updates van Berichten, nieuwe tools in Mail en Safari, de nieuwe Weer-app en meer manieren om foto’s en video’s te gebruiken met Livetekst en Visueel opzoeken, bevat iPadOS 16 ook krachtige productiviteitsfeatures die de iPad Pro-ervaring naar een hoger niveau tillen:
• Stage Manager biedt een compleet nieuwe manier om te multitasken. Apps en vensters worden automatisch geordend, waardoor je snel en soepel tussen taken schakelt. Later dit jaar biedt Stage Manager volledige ondersteuning voor externe displays met een resolutie tot 6K, zodat je met tot vier apps op iPad en vier apps op een extern display je ideale werkruimte kunt inrichten.
• Apps van desktopklasse bieden nieuwe voorzieningen die zijn geoptimaliseerd voor het display van iPad Pro. Ze ondersteunen nieuwe elementen en interacties, zoals een consistente functie voor herstellen en opnieuw doen, een vernieuwde methode voor zoeken en vervangen, een nieuw menu voor documenten, aanpasbare knoppenbalken, de mogelijkheid om bestandsextensies te wijzigen of de grootte van mappen te bekijken in Bestanden, en meer.
• Met Referentiemodus kun je op de 12,9-inch iPad Pro met Liquid Retina XDR-display kleuren afstemmen voor workflows voor revisie, kleurbewerking en compositing, waarbij een consistente kleurenweergave en beeldkwaliteit essentieel zijn. Fotografen en videomakers kunnen zelfs de kleinste details van HDR-beelden en -video’s rechtstreeks bewerken, terwijl filmmakers al op de set voorvertoningen van content kunnen bekijken in een kleurprofiel dat aansluit op het eindresultaat.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?