Met nieuws van o.a.
partners

Waarom een beveiligingscamera een must voor thuis is

Beveiligingscamera

Waar we tijdens de pandemie een daling zagen in het aantal inbraken in Nederland neemt dat aantal de laatste tijd weer fors toe. Vooral het noorden van ons land is een populaire plek voor inbrekers, maar ook op andere plekken in Nederland stijgt deze vorm van criminaliteit. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen hun woning beveiligen met een beveiligingscamera, blijkt uit onderzoek.

Nederland is wat dat betreft rijkelijk laat, aangezien het in heel veel landen al jarenlang normaal is om dergelijke camera’s en systemen te installeren. Met een CCTV, een closed circuit television, kun je bijvoorbeeld met gemak je bezittingen in de gaten houden via een gesloten systeem. In dit artikel lees je meer over waarom dit product een must is voor thuis.

CCTV en andere camera’s schrikken inbrekers af

Een van de grootste redenen om een beveiligingscamera aan te schaffen voor bij je huis is omdat het preventief kan werken. Geen enkele inbreker wil immers gezien of gesnapt worden. Ze kiezen liever voor een woning waar geen camera te vinden is en zullen dus sneller doorlopen wanneer ze wel een camera zien hangen; helemaal wanneer dat een camera betreft op hoogte en waar ze dus niet zelf bij kunnen.

Alleen dat is al een hele goede reden om een CCTV of een andere beveiligingscamera aan te schaffen. Het is niet voor niets het geval dat veel mensen al jaren een neppe camera hebben hangen, puur ter preventie. Van een afstandje weet je immers niet of de camera echt of nep is. Toch is het aan te raden om voor een echte te gaan. Mocht er toch eens iemand proberen in te breken dan heb je diegene goed op beeld.

Op afstand je eigendommen bewaken met een camera

Daarnaast is een beveiligingscamera ideaal wanneer je op afstand je eigendommen wil bewaken. Er zijn tegenwoordig veel verschillende moderne camera’s te koop waarmee je via het internet de beelden kunt checken. Deze apparaten werken vaak ook met slimme snufjes zoals een bewegingsdetector waarmee je een melding krijgt als er beweging op je terrein wordt gedetecteerd. De melding krijg je gewoon op je smartphone of tablet.

Dat is niet alleen handig wanneer je op vakantie bent, maar ook wanneer je vanaf je werkplek je huis wil bewaken. Heb je een tweede huis of een vakantiewoning? Ook dan is een beveiligingscamera ideaal. Kijk bij een vakantiehuis wel goed naar de regels omtrent privacy. Laat de camera bijvoorbeeld alleen actief draaien als er geen gasten in het huisje zijn. Op die manier kun je je eigendommen altijd in de gaten houden en bewaken als er niemand is.

Korting scoren bij je verzekeringsmaatschappij door camera

Wat veel mensen niet weten, is dat een beveiligingscamera zoals een CCTV er ook voor kan zorgen dat je flink wat geld bespaart. Dat ligt niet alleen aan het feit dat je eigendommen goed beschermd zijn en je niet om de haverklap nieuwe spullen hoeft aan te schaffen, maar vooral aan het feit dat je bij veel verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen wanneer je je woning goed beveiligd hebt.

Je verzekeraar heeft op die manier namelijk meer zekerheid wanneer het gaat om (mogelijke) inbraken en criminaliteit. De kans is namelijk kleiner dat er wordt ingebroken, omdat zo’n camera preventief werkt. Wordt er toch ingebroken en van alles meegenomen? Dan heb je direct nuttig bewijs van de misdaad, wat kan helpen bij het indienen van een claim bij je verzekeraar.

Kinderen en huisdieren met camera in de gaten houden

Tot slot moet je weten dat een beveiligingscamera niet alleen kan fungeren als device voor het beveiligen van je spullen en als preventieve maatregel. Veel mensen in Nederland gebruiken dit soort camera’s ook om kinderen en huisdieren in de gaten te houden. Zo maakt men al jarenlang gebruik van babyfoons met videofunctie. Ook voor oudere kindjes is het heel handig om her en der camera’s op te hangen; vooral om ze af en toe te kunnen checken.

En heb je een huisdier zoals een hond of een kat? In dat geval is een camera binnen ontzettend handig. Ga voor een online beveiligingscamera die je door middel van een app en internet op je smartphone kunt bedienen en bekijken. Daarmee kun je af en toe even kijken of je huisdier lekker aan het slapen is of dat ze de boel aan het slopen zijn. Is dat laatste het geval? Kies dan voor een CCTV of camera met spraakfunctie, zodat je ze kunt corrigeren.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?