Met nieuws van o.a.
partners

Sony kondigt haar nieuwste vlogcamera aan: de ZV-1 II met Ultra Wide-Angle Zoom

Sony lanceert de geheel nieuwe tweede generatie ZV-1 camera, de ZV-1 II. Deze compacte camera bevat veelgevraagde en populaire toonaangevende functies in reisformaat. De ZV-1 II geeft vloggers, met zijn ultra-brede zoomlens, ingebouwde ND filter, en andere verbeterde functies, de mogelijkheid content met gemak naar een hoger niveau te tillen.

Uitgebreide functies voor vloggers en content creators
De ZV-1 II beschikt over meerdere nieuwe en populaire functies die content creators van verschillende niveaus de mogelijkheid geven om hun content naar een hoger niveau te tillen.

Gemaakt voor Content Creators
De ZEISS Vario Sonnar T* 18-50mm F1.8-4 optische zoomlens en Clear Image Zoom maken het mogelijk om vloeiend in te zoomen zonder beeldkwaliteit te verliezen, waardoor je veelzijdige content kan opnemen. De maakt het gemakkelijk om naast aantrekkelijke foto’s, ook groepsselfies en kleine interieurs vast te leggen. Bovendien herkent de nieuwe Multi-face herkenningsfunctie van de ZV-1 II meerdere gezichten en past deze zich automatisch aan, zodat alle gezichten scherp blijven bij het maken van selfie-opnames met twee of drie personen.

Uitgebreide functies voor vloggers en content creators
De ZV-1 II beschikt over meerdere nieuwe en populaire functies die content creators van verschillende niveaus de mogelijkheid geven om hun content naar een hoger niveau te tillen.

De Cinematic Vlog instelling van de ZV-1 II speelt in op de vraag van content creators om eenvoudig opnamen te maken met een compacte camera. Deze camera maakt het mogelijk indrukwekkende beelden vast te leggen met één druk op de knop. Tik simpelweg op het pictogram op het scherm en de camera stelt automatisch het Cinema Scope-formaat (2,35:1) en een beeldsnelheid van 24 fps in. Zo krijg je de sfeer van een bioscoopfilm. Kies vervolgens uit vijf LOOKs en vier MOODs om een uniek beeld te creëren. Samen met de Bokeh-switch die voor een prachtige onscherpte van de achtergrond zorgt, en de Product Showcase-functie die vloeiende focusovergangen faciliteert, maakt de ZV-1 II het creëren van professionele opnamen een fijne ervaring voor de gebruiker.

Stay in focus: snelle hybride AF en real-time Eye-AF
Zelfs in 4K waar nauwkeurig scherpstellen vereist is, houdt de ZV-1 II beelden scherp met hetzelfde snelle hybride Autofocus-systeem als in Sony’s Alpha-serie camera’s. De camera is uitgerust met AF-overgangssnelheid om de focus snelheid tijdens video-opnamen te bepalen en AF Subject Shift Sensitivity om de focus aan te passen door middel van de beweging van het onderwerp en de omgeving.

Bovendien bevat de ZV-1 II functies die helpen bij het nauwkeurig scherpstellen op verschillende onderwerpen. Zo kan real-time Eye-autofocus mens en dier automatisch herkennen en scherpstellen. Met de functies Touch Focus, Touch Tracking en Touch Shutter kan de gebruiker onderwerpen eenvoudig scherpstellen, volgen en fotograferen door het onderwerp op het beeldscherm aan te raken. Daarnaast detecteren Face Priority AE en Soft Skin Effect onmiddellijk gezichten en passen deze functies de belichting aan om de helderheid en gladheid van het gezicht te optimaliseren, ongeacht de belichting.

Geavanceerde audio functionaliteiten
De ZV-1 II is voorzien van de intelligente 3-capsule microfoon met richtingsgevoeligheid. In de automatische modus herkent de camera menselijke gezichten of objecten en verandert hij automatisch de richting van de ingebouwde microfoon ([Voorzijde] of [Alle Richtingen]). In de handmatige modus kan [Voorzijde] geselecteerd worden voor selfie-opnames, [Achterzijde] wanneer er opnamen gemaakt worden waarbij de creator achter de camera commentaar geeft, of [Alle Richtingen] waarbij de microfoon zowel vóór als achter de camera het geluid goed opneemt. Het meegeleverde windscherm zorgt voor een heldere opname van de spreker buitenshuis. De camera bevat ook een Multi Interface (MI)-shoe met digitale audio-interface. Microfoon- en koptelefoonaansluitingen bieden daarbij ook uitgebreide audiomogelijkheden.

Compact en licht van gewicht voor gemakkelijke draagbaarheid, bediening en connectiviteit
De ZV-1 II is perfect voor onderweg: het compacte en lichtgewicht ontwerp kan gemakkelijk in een zak of kleine tas worden meegenomen, zelfs met de optische groothoekzoomlens. Met de ingebouwde ND-filter wordt de overbelichting met drie stops verminderd en is zelfs in de helderste situaties een prachtige bokeh mogelijk.

De ZV-1 II ondersteunt verschillende filmstijlen door middel van het touchscreen dat geschikt is voor selfieshots, gemakkelijk vast te houden body, gebruiksvriendelijke toetsen en bedienings-layout. De camera beschikt over een tally light aan de voorkant van de body en een nieuw ontworpen schermpje met een duidelijk zichtbaar rood kader wat ervoor zorgt dat de content creator altijd doorheeft dat de camera aan het opnemen is. Creators kunnen zelfs in beweging stabiele content vastleggen met behulp van de Active Mode elektronische beeldstabilisatie, wat vooral handig is voor hand-held opnamen.

Eenvoudig delen & in hoge kwaliteit Livestreamen
Videomakers kunnen deze ZV-1 II camera met hun smartphone verbinden via de Sony Creators’-app, waardoor content gemakkelijk naar een smartphone gestuurd kan worden en gedeeld kan worden op social media. Bovendien kan de Creators’ App worden gebruikt om de ZV-1 II vanaf een smartphone te bedienen, de batterij van de camera en de opslagruimte te controleren en de firmware van de camera te updaten.

Voor eenvoudige livestreaming van hoge kwaliteit sluit je de ZV-1 II gewoon aan op een pc of smartphone door middel van een USB-kabel (niet meegeleverd) om de camera als webcam te gebruiken. Maak video’s aantrekkelijker voor online vergaderingen en livestreams door Creative Looks te gebruiken om het beeld te verbeteren en de tint aan te passen. Gezichten worden scherper en helderder weergegeven (Face Priority AE) terwijl de ogen van het onderwerp scherp blijven (Real-time Eye AF).

Milieuvriendelijk en toegankelijk ontwerp
Naast Sony’s inzet voor een duurzame toekomst met wereldwijde initiatieven, zoals “Road to Zero” en het doel voor hernieuwbare energie voor 2030, is de ZV-1 II specifiek ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Gerecycleerde materialen, waaronder SORPLAS, zijn gebruikt voor de camerabody, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit van de camera. Sony’s uniek gerecyclede materiaal “Original Blend Material” wordt gebruikt om individuele verpakkingen te maken die zowel van hoge kwaliteit als milieuvriendelijk zijn. Original Blend Material bestaat uit materialen zoals bamboe en suikerrietvezel wat geen plastic bevat en gemakkelijk recyclebaar is.

De ZV-1 II bevat toegankelijkheidsfuncties die de bediening van de camera op verschillende manieren makkelijker maken, waaronder Screen Reader functie voor mensen met visuele beperkingen. Dankzij de toegankelijkheidsfuncties kan iedereen genieten van content creatie. Als de Screen Reader functie aan staat, wordt tekst op de menuschermen hardop voorgelezen. De Screen Reader functie kan worden geactiveerd door de functie [Screen Reader] in het tabblad [Setup] AAN te zetten. Het volume van de Screen Reader functie kan worden aangepast via de instellingen [Geluidsopties].

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe ZV-1 II zal vanaf juni 2023 bij verscheidene erkende Sony dealers beschikbaar zijn voor de geschatte Retail prijs van €1000,-.

Bespaar tot wel €300,- op geselecteerde accessoires (SF-G256T, ECM-G1, GP-VPT2BT) bij aankoop van de nieuwe Sony ZV-1 II.
*Deze actie is geldig van 23 mei tot 30 juni 2023.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?