Met nieuws van o.a.
partners

Blooming Ashes maakt herinneringen tastbaar met interieursieraden van crematie-as

Blooming Ashes

Als nabestaanden koesteren we herinneringen en houden we dierbaren graag dichtbij. De een strooit crematie-as uit op een speciale plek, terwijl de ander een altaar maakt om te herdenken. Er zijn verschillende manieren om een herinnering tastbaar te maken. Blooming Ashes maakt handgemaakte porseleinen gedenkobjecten met de as van overledenen. Een mooi, subtiel en tijdloos object om voor altijd te koesteren.

Blooming Ashes is ontstaan vanuit de gedachte om as een symbolische waarde te geven. Door een interieursieraad te creëren dat betekenis heeft en symbool staat voor degene van wie je zo houdt.

Het verhaal
Blooming Ashes is een initiatief van ontwerpster Daphne Hagendoorn. Toen haar oma overleed wist de familie niet goed wat ze moesten doen met haar as. Omdat de urn confronterend was en geen warm gevoel opriep, besloot Daphne de mooie herinneringen aan haar oma te vangen in porselein. Vanuit deze basis is Blooming Ashes ontstaan. Daphne wil nabestaanden een subtiel interieurobject bieden waarmee ze hun dierbaren kunnen koesteren en verhalen kunnen ophalen. Ze gebruikt de as van dierbaren en vereeuwigt en verstilt dit met bloemen, die anders zouden verwelken. Zo wordt een herinnering aan een persoon die er niet meer is op mooie en poëtische wijze vereeuwigd. Denk aan een vaas van as, waarin je de favoriete bloemen kunt plaatsen van degene die je bent verloren. Of een kaarsenhouder waarop je een lichtje brandt, zodat de persoon die je mist altijd dichtbij is.

Collectie interieursieraden
Alle producten worden gemaakt in samenspraak met de nabestaanden. Zo kun je zelf kiezen welke bloemen en kleuren er worden gebruikt. Daphne gebruikt voor elk item echte bloemen, waardoor geen enkel object hetzelfde is. In de collectie zie je voorbeelden, zodat je een idee hebt van de mogelijkheden. De Blooming Plate is een sierbord met een prachtige bloemillustratie. De Blooming Tiles zijn mooi om neer te zetten in de woonkamer of op te hangen ter nagedachtenis aan een geliefde. Glowing Waxine is een plateau om een kaarsje op te branden. De Blooming Vase is een vaasje met een natuurillustratie in kleur. Om te genieten van de favoriete bloemen van jezelf óf degene die je moet missen.

Werkwijze
Alle objecten hebben een natuurlijke uitstraling waarvoor slechts een kleine hoeveelheid van de as wordt gebruikt. Dit kan worden verwerkt in zowel de klei als in het glazuur. Wanneer het wordt gebruikt in klei en glazuur kun je de as voelen en ontstaat er een bijzondere structuur. Voor nabestaanden die het niet fijn vinden om dit te voelen of liever een glad wit object willen, kan de as ook alleen verwerkt worden in een glazuur. Het asglazuur geeft een prachtige paarlemoerachtige glans over het object. Deze glans ontstaat door het effect wat de as op het glazuur heeft. Het glazuur maakt het porselein waterdicht en het product geschikt om te gebruiken. Porselein zorgt voor een lichte, elegante en poëtische uitstraling, waardoor de objecten nooit zwaar aanvoelen.

Over Blooming Ashes
Eigenaresse Daphne Hagendoorn wil met Blooming Ashes laten zien dat er meer mogelijkheden zijn met menselijk of dierlijk as, dan de manieren die momenteel worden gebruikt om as te bewaren. Daphne verwerkt crematie-as in woondecoratie, zodat dierbaren op subtiele wijze altijd dichtbij zijn. Een illustratie als verwijzing naar de persoonlijkheid van die persoon of een unieke herinnering die je voor altijd bij je draagt. Dit wordt zichtbaar gemaakt op een zachte, liefdevolle en persoonlijke manier. Bekijk de mogelijkheden op www.bloomingashes.nl.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?