Met nieuws van o.a.
partners

VELUX lanceert smarthome toepassing in samenwerking met Netatmo en Apple

velux-active

Een koelkast die automatisch eieren bestelt voordat ze op zijn, stofzuigers die zelf het huis schoonhouden en slimme beveiligingscamera’s die zich vanaf je telefoon laten bedienen: de populariteit van smart homes en smart home-producten groeit. Nieuw op de markt is VELUX Active, een systeem dat zelfstandig het binnenklimaat in woningen gezond houdt door dakramen en -vensters automatisch te openen en sluiten.

Voor klanten met een iPhone maakt het smart home-systeem ook verbinding met de slimme thuis-app van Apple, Apple HomeKit®. Huiseigenaren kunnen zo voor het eerst hun dakramen, jaloezieën en rolluiken bedienen met behulp van die app of met Siri. Ook Androidgebruikers kunnen hun telefoon als afstandsbediening inzetten. Zij maken gebruik van de VELUX Active app.

VELUX Active meet niet alleen de luchtvochtigheid, maar ook de CO2-concentratie en temperatuur in huis om te bepalen of en hoeveel ventilatie nodig is voor een gezond binnenklimaat. Het systeem kan ook rolluiken en buitenzonweringen sluiten om opwarming tegen te gaan. Bij regen sluiten je ramen automatisch. Indien nodig gaan ze daarna weer open om het huis te luchten.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?