Met nieuws van o.a.
partners

Japanse specialist Custom Works Zon presenteert spectaculaire custom…

Custom-Works-Zon

De sensationele custom bike ‘The Departured’ beleefde zijn première tijdens de Hot Rod Custom Show in Yokohama, Japan. De Japanse customizer Custom Works Zon bouwde de fascinerende motorfiets in opdracht van BMW Motorrad. De custom bike is voorzien van een prototype van een volledig nieuwe BMW Motorrad boxermotor.

Custom Works Zon werd in 2003 opgericht door Yuichi Yoshizawa en Yoshikazu Ueda en staat bekend om zijn uitzonderlijke creaties. De customizers worden regelmatig uitgenodigd voor bekende shows op het gebied van customizing, zoals de ‘Mama Tried Show’ in Milwaukee, de ‘Hand Built Motorcycle Show’ in Austin en de ‘Brooklyn Invitational’. In de kleine werkplaats staan veel prijzen – een duidelijk bewijs van hun vaardigheden, vakmanschap en onderscheidende stijl.

Yuichi Yoshizawa is zeer verheugd over de samenwerking met BMW Motorrad. “Het was een grote eer en een uitdaging om een motorfiets te bouwen rond het prototype van zo’n spectaculaire, nieuwe boxermotor, aangezien BMW Motorrad een van de meest door traditie geleide motorfietsfabrikanten is.”

Over het prototype van de boxermotor is veel gespeculeerd. De externe geometrie en zichtbare elementen zoals de stoterstangen die boven de cilinders in verchroomde beschermingskanalen lopen, herinneren aan de BMW Motorrad boxermotoren die tot eind jaren zestig werden gebouwd. Maar dan met een grotere capaciteit dan toen en moderne lucht- en oliekoeling. Verdere details over de motor en het mogelijke toekomstige gebruik ervan worden op een later moment gecommuniceerd.

De onderscheidende stijl van Custom Works Zon komt duidelijk terug in de klassieke styling, moderne productietechnieken en vakmanschap op het gebied van detail – allemaal geproduceerd volgens de hoogste Japanse kwaliteitsnormen. Het zeer lage silhouet van de motorfiets doet denken aan Ernst Henne’s recordbrekende modellen van eind jaren twintig en jaren dertig. Het grote voorwiel van 21 inch en achterwiel van 26 inch zijn van gefreesd aluminium en voorzien van relatief smalle banden. De voorvork is eveneens van massief aluminium. De achterste swingarm is gemaakt van stalen buizen en werd door middel van verborgen ophanging bevestigd aan het buisvormige ruimteframe. De motor met grote cilinderinhoud is opgehangen in de framestructuur die versterkt is met rasterbuizen. De brandstoftank, stoelunit en sierdelen aan de voorzijde zijn met de hand gemaakt van plaatstaal.

De spectaculaire custom bike van Custom Works Zon en BMW Motorrad trok bijzonder veel aandacht in de customwereld en ontving de prestigieuze ‘Best of Show Motorcycle’-award – de hoogste onderscheiding die tijdens de Hot Rod Custom Show 2018 wordt uitgereikt.

‘De Mooneyes Show’, zoals de Hot Rod Custom Show ook wel door customizers genoemd wordt, werd voor de 27ste keer gehouden in het Japanse Yokohama. Custom auto- en motorfietsbouwers vanuit de hele wereld presenteren daar hun creaties, met bijna 300 auto’s, 650 motorfietsen en tal van dealerstands. Het eendaagse evenement trekt jaarlijks minimaal 15.000 bezoekers.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?