Met nieuws van o.a.
partners

Fluisterstille machine voor de beste koffie

Melitta-Barista-Smart-T

De nieuwe, volautomatische espressomachine van Melitta, de Barista Smart T, heeft van de Consumentenbond het predicaat Beste uit de Test (November 2018) gekregen. Het testrapport vermeldt letterlijk: de beste espresso die we ons panel van proevers ooit voorschotelden. Mede dankzij het gebruiksgemak, de app, de twee bonenreservoirs en de uitstekende melkschuimer kwam het apparaat als beste uit de test.

Daarnaast is de Barista Smart T het eerste espressoapparaat dat is bekroond met het Quiet Mark-keurmerk voor fluisterstille koffiebereiding. Dankzij de ingenieuze low noise-technologie is het apparaat ongekend stil tijdens zowel het bonenmalen als koffiezetten.

De Barista Smart T heeft achttien voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. De vier klassiekers bereid je met één druk op de knop: espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato. Via de receptenfunctie kun je nog veertien andere koffiespecialiteiten bereiden, zoals een flat white, ristretto, americano of espresso doppio.

Melitta Connect app
Met de Melitta Connect app kun je via je smartphone allerlei functies van de volautomaat gebruiken. De app geeft ook handige instructies voor het onderhouden van je espressomachine. Echte koffieliefhebbers kunnen er ook hun eigen koffiespecialiteiten mee bedenken en instellen. De koffiesterkte, zettemperatuur, gewenste hoeveelheid koffie, melk of heet water, alles is in te stellen naar je eigen voorkeur.

Zelfs de bonen kun je kiezen, want de Melitta Barista Smart T heeft een bonenreservoir met twee kamers. Zo heb je de per recept de keuze tussen een sterkere espressoboon en een milde koffieboon. Met de Bean to Cup-functie wordt steeds de juiste hoeveelheid koffiebonen vers gemalen en wordt de gemalen koffie meteen opgebruikt. De speciale dichting van het Aromasafe deksel van het bonenreservoir garandeert dat je altijd kunt genieten van versgezette koffie.

Bij het Italiaanse bereidingsproces worden ingrediënten volgens origineel recept in de juiste volgorde toegevoegd voor een authentieke koffiesmaak. Zo wordt bij latte macchiato de espresso toegevoegd na de melk en het melkschuim. Bij cappuccino is dit net omgekeerd. Naast het standaard bereidingsproces kan de IntenseAroma-functie worden geselecteerd voor koffie met een intense smaak. Met de Double-Cup-modus kun je van verschillende koffiespecialiteiten twee kopjes ineens bereiden, met of zonder melk.

Dankzij de afzonderlijke pijpjes voor koffie, melk en warm water kun je koffie bereiden zonder het kopje te verplaatsen. De uitloop is in de hoogte verstelbaar tot 140 mm, zodat er ook voor hoge latte macchiato-glazen voldoende plaats is. Het apparaat heeft goede automatische reinigings- en onderhoudsprogramma’s. De onderdelen die in aanraking komen met melk worden snel en hygiënisch gereinigd met warm water en stoom.

De Melitta Barista Smart T is verkrijgbaar bij Electrozaken en webshops.  Consumentenadviesprijs € 949.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?