Met nieuws van o.a.
partners

Koksmes met een milieuvriendelijk heft van tarwegras

Homey's_Vitt-heft-tarwegras

Een heft van tarwegras? Het kan! Homey’s ontwikkelt Tools for life die het leven leuker en makkelijker maken. En nu ook duurzamer, want met messenlijn VITT zijn ze een compleet andere en vooral milieuvriendelijke weg ingeslagen. Als eerste en enige in Nederland heeft Homey’s een heft ontwikkeld van tarwevezels die versterkt zijn met een speciaal polymeerhars van biologische materialen. Volledig natuurlijk, voedselveilig en in allerlei opzichten goed voor het milieu. En dat wil men toch, anno 2018?!

Het residu van graanteelt wordt normaliter verbrand, maar nu door het bedrijf verwerkt tot heft. Hierdoor wordt luchtvervuiling verminderd en omdat de verwerkingstemperatuur veel lager is dan bij traditionele kunststof wordt veel energie bespaard. Tel daarbij op dat de stelen van de tarweplanen geen eiwitten, gluten of allergenen bevatten en je hebt met de VITT serie een uniek, duurzaam en milieuvriendelijk mes in handen. “We vinden het belangrijk om onze planeet een stukje beter achter te laten voor de generaties na ons. Met de ontwikkeling van VITT dragen wij ons steentje bij”, aldus Jarno van der Donk van Homey’s.

Duurzaam binnenwerk
De verpakking van de messen is ook milieuvriendelijk ontwikkeld en volledig van gerecycled karton gemaakt. Josien den Otter, brand manager : “Met het harmonica binnenwerk dagen we consumenten uit de verpakking te hergebruiken. Zo verdwijnt het niet meteen in de papierbak, maar krijgt het een tweede leven in de vorm van een lampenkap of theelichthouder.”

De Homey’s VITT serie bestaat uit een koksmes, vleesmes, broodmes, tomatenmes en een officemes en hiermee heb je alle musthaves in huis!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?