Met nieuws van o.a.
partners

Hand gesmede meteoriet messen

Meteoriet mes meteoriet eu

Dit zijn zeer exclusieve hand gesmede messen waar echte meteorieten in verwerkt zijn. Volledig handgemaakt waardoor ieder mes uniek is. Er gaan er slechts 7 van in de verkoop.

Smeedproces

De messen bestaan uit 8 lagen staal en 4 lagen ijzermeteoriet die doormiddel van welden en vouwen zijn verkregen. Alle messen zijn in Nederland gesmeed en 100% uniek. Door het hoge nikkel gehalte van de meteoriet is deze goed terug te zien als lichte strepen op het donkerdere staal. Ieder mes is met een andere houtsoort afgewerkt en heeft een op maat gemaakte lederen foedraal.

Campo del Cielo meteoriet

De meteoriet die in deze messen gebruikt is heet ‘Campo del Cielo’ en sloeg zo’n 5000 jaar geleden in op Aarde waar nu het huidige Argentinië is. In de atmosfeer explodeerde deze enorme meteoriet uit elkaar en vormde kraters over een oppervlakte van 60Km2. Campo del Cielo betekent ‘Veld van de Hemel’ De oorspronkelijke bewoners zagen letterlijk de hemel op die dag naar beneden komen. Naast ijzer bestaat de meteoriet voor 6,67% uit nikkel.

Aanbieding voor lezers van productnieuws.nl

Speciaal voor de lezers van productnieuws kunnen we een korting van 10% aanbieden op deze unieke messen. Ga naar: https://www.meteoriet.eu/ijzer-meteorieten/meteoriet-mes/ om te kijken welke messen nog beschikbaar zijn en vul de code: productnieuws in bij actiecode in het winkelmandje en de korting wordt automatisch verrekend.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?