Met nieuws van o.a.
partners

Rabbit Hole van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck

rabbit hole

Van 29 februari t/m 19 april toert Rabbit Hole (12+) door het land. Hoe worden jongeren de krochten van het internet ingezogen? In de interactieve voorstelling van de Toneelmakerij en Theater Sonnevanck vervagen de grenzen tussen on- en offline en maken de toeschouwers via hun telefoons onderdeel uit van Samy’s chatfora. Volg je hem into the rabbit holeDe première is vrijdag 1 maart in het Amsterdamse Theater De Krakeling.

Is de aarde plat? Bestaat corona wel? Is 9/11 verzonnen door de Amerikaanse overheid? Wordt de wereld geregeerd door als mensen vermomde hagedissen? Allemaal vragen die online rondspoken en zo ook de offline realiteit binnensluipen. Ook in de wereld van jongeren. Voor de een is het gewauwel van internetgekkies, voor de ander, die gelooft in deze alternative facts, is het waarheid. Hoe worden jongeren de diepe krochten van het internet ingezogen? Vinden ze online de verbinding die ze offline moeten missen?

Samy komt zijn kamer niet meer uit, gaat niet meer naar school en negeert zijn moeder en zus. Hij heeft zich teruggetrokken in een online community, de uitweg uit zijn dagelijkse realiteit van pesten, eenzaamheid en een gebroken gezin. Online maakt hij nieuwe vrienden: Neo17 en zijn aanhangers. Volgens zijn zus Hanna zijn het wappies, volgens Samy juist truth seekers. En trouwens: zijn al die linkse vrienden van Hanna niet net zo extreem? Ze komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

RABBIT HOLE (12+) is van 29 februari t/m 19 april 2024 te zien in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Den Helder, Eindhoven, Haarlem, Heerlen, Hengelo, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Rabbit Hole maakt deel uit van het Europese project ACuTe, een samenwerking van veertien partners uit tien landen, over nieuwe technologie en theater en wordt mede gefinancierd door Creative Europe.

de Toneelmakerij (websiteFacebookInstagramYouTube) maakt gedurfd en actueel familietheater met liefde voor taal, experiment en maatschappelijke betrokkenheid. Hun voorstellingen zijn vele malen bekroond, onder meer met de Podiumkids Prijs (voorheen Zapp Theaterprijs) en de Gouden Krekel.

Theater Sonnevanck (websiteFacebookXFlickrInstagramYouTube) maakt avontuurlijk muziektheater over de wereld van vandaag. Voorstellingen voor kinderen, jongeren, hun familie en vrienden. Toegankelijk en kleur­rijk, vol humor en livemuziek.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?