Met nieuws van o.a.
partners

Sproeien uit natuurlijke bron

Gardena tuinpomp

In droge perioden hebben tuinplanten extra behoefte aan water. Als duurzaam alternatief voor kostbaar kraanwater, gebruiken veel mensen water uit een regenton, put, vijver of sloot. Planten gedijen daar beter op omdat het, in vergelijking met drinkwater, minder mineralen zoals kalk bevat. Met een tuinpomp haal je water omhoog uit een natuurlijke bron en kun je eenvoudig planten water geven. GARDENA introduceert nieuwe krachtige pompen die bovendien zeer stil werken.

Stille kracht
Er zijn verschillende soorten pompen. Welke het meest geschikt is voor in jouw tuin hangt af van je eigen wensen en de situatie waarin je ‘m gaat gebruiken. Voor een grote tuin is een pomp nodig met voldoende vermogen om extra veel water op te pompen. Wat opvalt aan de nieuwe tuinpompen is het geluidsniveau waarop ze werken. Dat is beduidend lager dan gewoonlijk. Ook het stroomverbruik van de nieuwe modellen ligt 25% lager, terwijl is de waterstroom (het debiet) juist groter is geworden.

Slimme functies
Let bij de aanschaf van een tuinpomp ook op belangrijke functies als een droogloopbescherming of de aanwezigheid van een voorfilter. Dat voorkomt vervuiling en zorgt dat het pompen probleemloos verloopt. Een thermo-stop schakelt het apparaat automatisch uit wanneer de motor oververhit raakt. In 2023 introduceert GARDENA modellen (type SilentComfort) die zowel te bedienen is via knoppen, een LCD-scherm als ook via een app op je smartphone. Zo kun je bijvoorbeeld een timer instellen en ontvang je direct een melding wanneer drooglopen wordt gedetecteerd. Ook handig: pompen met twee uitgangen. Je kunt er dus 2 tuinslangen op aansluiten. In combinatie met een bodemvochtigheidssensor wordt alleen gesproeid als het nodig is. Als de grond vochtig genoeg zal de besproeiingspomp niet starten.

Kwaliteit
De nieuwe tuinpompen zijn bijzonder compact en zeer geschikt voor mobiel gebruik in de tuin. Omdat ze bovendien regen- en UV-bestendig zijn kunnen ze het hele tuinseizoen buiten blijven staan. De pompen van GARDENA zijn van Duits fabricaat en standaard voorzien van 5 jaar garantie.

Tip: de nieuwe tuinpompen zijn schakelbaar met de smart Power Adapter en het smart system van GARDENA. Dat betekent dat je ze volledig automatisch kunt aansturen.

Verkoopinformatie
GARDENA tuinpompen zijn verkrijgbaar vanaf € 129,99 bij tuincentra, bouwmarkten en webwinkels. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?