Met nieuws van o.a.
partners

Kunstgras: de tuintrend van 2022

Wil je het hele jaar door genieten van een groene tuin? En dan het liefst zonder dat je er al te veel onderhoud aan hoeft te plegen? Dan is de tuintrend van 2022 echt iets voor jou: kunstgras! Gruwel je al bij het idee van kunstgras in je tuin? Lees dan zeker verder, want het is veel mooier, praktischer en vriendelijker voor je tuin dan je misschien dacht.

 Kunstgras voor balkon, gazon en dakterras

Wist je dat kunstgras heel veelzijdig is? Je kan het echt overal (laten) leggen. In de achtertuin bijvoorbeeld, maar ook in de voortuin als accent. Het kan op het balkon, zodat je kan genieten van een minituin en natuurlijk op het dakterras, zodat je zelfs hoog boven de grond geniet van gras onder je voeten. In de tuin wordt kunstgras gelegd op een zandondergrond, in combinatie met een drainagemat voor de afwatering. De mat wordt dan vastgezet met kunstgrashaken. Op het balkon of dakterras is dit niet nodig.

 Onderhoudsvrij gazon

Het mooie aan kunstgras is dat het redelijk onderhoudsvrij is. Je hoeft het niet te maaien namelijk en als het ligt, dan ligt het. Als er vuil opkomt, zoals afgevallen bladeren en bloemblaadjes, dan kun je dat met een tuinstofzuiger of bezem gemakkelijk verwijderen. Misschien moet je af en toe het gazon weer even strak neerleggen en opnieuw

Bijna niet van echt te onderscheiden

Kunstgras is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. De kleuren van de kunstgrashalmen variëren van tinten, zodat het er echt uit ziet. Daarnaast heb je heel veel kleuren groen om uit te kiezen. De vezels van het gras zijn zacht en voelen bijna aan als echt gras. Vroeger waren deze halmen hard en soms zelfs scherp, waardoor het niet aangenaam was om met blote voeten op het kunstgras te lopen. Maar dat is allang verleden tijd. Het kunstgras van nu ziet er echt uit, is zacht en nodigt uit om lekker op te liggen, lopen en spelen.

 Dé tuintrend van 2022

We dromen allemaal van een groene tuin of omgeving. Groen maakt blij en vrolijk. En in de wintermaanden kunnen we dat goed gebruiken. Daarnaast is een groene tuin uitnodigend voor vogels, Daarnaast heb je het gemak van tegels (onderhoudsvrij), zonder de afwateringsproblemen; regenwater zakt namelijk gewoon via het kunstgras, door de drainagemat terug in de grond. Net als bij echt gras. Kunstgras is al een tijdje een tuintrend, maar 2022 wordt het jaar waarop we het in allerlei tuin make-over programma’s en magazines gaan zien. Vooral op plekken als het balkon en het dakterras.

 Maak je tuin groener

Met goed kunstgras, geschikt voor kinderen en huisdieren, maak je je tuin voor en achter, het balkon en je dakterras een stuk groener. En dat het hele jaar door. Neem wel altijd kunstgras van hoge kwaliteit. Dit is zacht en huidvriendelijk. Bovendien hoeft goed kunstgras helemaal niet duur te zijn. Voor ieder budget is er wel een mooie kunstgrasmat te vinden.

 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?