Met nieuws van o.a.
partners

Leitz TruSens elimineert 99,99% van coronavirus in de lucht

Leitz TruSens

Nu we weten dat aerosolen een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van corona, is de aandacht voor goede ventilatie van binnenruimtes toegenomen. Echter, op plekken waar ventilatie onvoldoende of zelfs niet mogelijk is, kan een luchtreiniger helpen om de binnenlucht zo schoon mogelijk te houden. Zo is onlangs uit onderzoek gebleken dat Leitz TruSens luchtreinigers maar liefst 99,99% van het coronavirus (HCoV-229e) in de lucht elimineren.*  Hieruit blijkt dat het gebruik van een luchtreiniger, naast ventilatie, een belangrijke bijdrage kan leveren in de strijd tegen corona.

Nu de samenleving weer opengaat, willen we een nieuwe lockdown maar al te graag voorkomen. Goede ventilatie speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van de verspreiding van het virus, maar het gebruik van een luchtreiniger kan een effectieve aanvulling zijn bij het verbeteren van de luchtkwaliteit en de kans op uitval van personeel door ziekte verkleinen.

Voordelen luchtreiniger
Hoe belangrijk ventilatie ook is, het is niet erg aantrekkelijk om een raam open te zetten als het buiten zeer koud of lawaaiig is en levert bovendien hogere stookkosten op. Met een luchtreiniger heb je daar geen last van. De Leitz TruSens is plug & play: je zet ‘m aan en ziet meteen via de handige display het effect op de luchtkwaliteit. Bovendien helpt de Leitz TruSens ook om het niveau van in de lucht zwevende bacteriën en virussen die op een andere manier de ruimte binnenkomen, te verminderen. Dit kan de kans op een allergische reactie of besmetting door een virus of bacterie verkleinen, iets waar mensen met een allergie of luchtwegaandoening baat bij kunnen hebben, zeker in het hooikoortsseizoen. Niet voor niets is uit onderzoek gebleken dat luchtreinigers zoals de Leitz TruSens maar liefst 99,99% van het coronavirus (HCoV-229e) in de lucht elimineren.* Tenslotte zijn luchtreinigers een veel wetenschappelijkere manier dan het openzetten van een raam om nauwkeurig het aantal luchtverversingen van een ruimte per uur te garanderen (ACH).

Internationale certificeringen
Leitz TruSens maakt de luchtkwaliteit in een ruimte zichtbaar via een handig led-display en zorgt bovendien voor de best mogelijke reiniging ervan dankzij een viervoudig filtersysteem, waaronder een HEPA filter en een UV-C lamp, en de tweeledige luchtstroom die de schone lucht optimaal over de hele ruimte verspreidt. Met behulp van de speciale SensorPod wordt de luchtkwaliteit niet alleen rond de luchtreiniger, maar in de hele ruimte gemonitord en wordt de intensiteit van de reiniging indien nodig direct aangepast. Alle microscopische kleine vervuilde deeltjes, waaronder huisstofmijt, virussen, bacteriën, schimmels en pollen, worden opgevangen en gefilterd, met als resultaat een zichtbaar betere luchtkwaliteit. De Leitz TruSens heeft inmiddels al diverse internationale certificeringen ontvangen, waaronder de Duitse ECARF en de Franse AFPRAL, evenals certificering van de Finse allergievereniging en Belgische overheid. Daarnaast werd de TruSens in Frankrijk verkozen tot product van het jaar en ontving de luchtreiniger voor zijn gebruiksvriendelijke design al eerder de prestigieuze Red Dot Award.

*Resultaten van onafhankelijke tests door derden met aerolsolconcentratie van het menselijke coronavirus 229E in de lucht gedurende een periode van twee uur in een afgesloten kamer. HCoV-229E is een beproefd surrogaat voor SARS-CoV-2. Kijk voor meer informatie: www.leitz.com/trusenstest

De Leitz TruSens is beschikbaar in drie modellen, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Zo is de compacte TruSens Z-1000 speciaal ontworpen voor kleine ruimtes zoals een slaapkamer of thuiskantoor; dit model wordt dan ook zonder SensorPod geleverd. De TruSens Z-2000 is bedoeld voor middelgrote ruimtes tot 35m2, terwijl de TruSens Z-3000 wordt aanbevolen voor ruimtes tot 70m2. Voor grotere ruimtes is het mogelijk om meerdere luchtreinigers te combineren.

Adviesprijzen
Leitz TruSens luchtreiniger Z-1000 € 139,-
Leitz TruSens luchtreiniger Z-2000, inclusief SensorPod € 249,-
Leitz TruSens luchtreiniger Z-3000, inclusief SensorPod € 349,-

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?