Met nieuws van o.a.
partners

Hoe voorkom je slijtage van de yoga mat

yogamatten

Op de lange termijn kan je yoga mat gaan slijten. Vooral wanneer de yoga mat regelmatig gebruikt wordt zal de kwaliteit van de yoga mat snel achteruitgaan. Er komen scheuren in en de grip zal afnemen. Toch zijn er een paar dingen die je kunt doen om de levensduur van je yoga mat te verlengen. Wij geven je drie tips die helpen om langer plezier te hebben van de yoga mat.

Reinig de yoga mat regelmatig

Door zweet en vuil kan de yoga mat sneller gaat slijten. De bacteriën tasten de mat aan. Hierdoor kan deze minder lang meegaan. Het is daarom een must om de mat goed te reinigen met een reinigingsspray. Ook is het aan te raden een yoga handdoek te gebruiken tijdens yoga. Met het gebruik van een yoga handdoek komt vuil en zweet niet direct op de mat terecht. Daarnaast is het een hygiënische oplossing. Na de yoga sessie doe je de handdoek even in de wasmachine en begin je de volgende sessie weer op een schoon oppervlak.

Koop een goede yoga tas

Een yoga tas is niet alleen praktisch maar biedt ook bescherming voor de mat. Omdat een yoga mat een onhandige vorm heeft is het lastig deze netjes mee te nemen in een normale rugtas of schoudertas zonder te proppen. Door de yoga mat in een yoga tas te vervoeren wordt deze goed beschermd en blijft de mat langer mooi. Let bij het kopen van een yoga tas goed op de afmeting zodat je zeker weet dat de mat er goed in past.

Vervang de yoga mat op tijd en investeer in een goede yoga mat

Ondanks dat je de levensduur van je yoga mat kunt verlengen is het belangrijk om toch op tijd de mat te vervangen voor een nieuwe. Om te zorgen dat je opnieuw lang plezier zult hebben van de mat is het belangrijk te investeren in een goede mat. Goedkope yoga matten hebben vaak een korte levensduur. Bij yogamat-online.nl vind je enkel matten van hoge kwaliteit. Bekijk het assortiment en vindt een yoga mat die bij je past!

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?