Met nieuws van o.a.
partners

‘REAL BLUE PRO, de beste koptelefoon van Teufel ooit’

koptelefoon teufel

Een echte audiofanaat doet geen concessies aan geluid. Daarom maakt de REAL BLUE PRO alleen gebruik van de beste technologieën en onderdelen. Het resultaat: de beste koptelefoon van Teufel ooit. Met uiterst krachtig geluid, een batterijduur van meer dan 40 uur en drie instelbare niveaus van ruisonderdrukking en een transparantiemodus. De door Teufel in eigen beheer ontwikkelde Dynamore® Headphones technologie zorgt voor een uiterst wijds stereopanorama. Een ingebouwde functie voor het personaliseren van het geluid op basis van een hoortest van Mimi Hearing Technologies biedt uitkomst voor gebruikers met licht gehoorverlies.

Jouw geluid, altijd en overal
De REAL BLUE PRO is met zijn compromisloze prestaties en slimme functies de ideale dagelijkse metgezel voor alle toepassingen die met geluid van doen hebben, van muziek en films tot gaming, podcasts en audioboeken. De 44 m grote HD-drivers zorgen voor een bijzonder evenwichtig geluid met een gedetailleerde weergave van hoge tonen en een droge bas. Gebruikers kunnen het geluid naar wens aanpassen via de gratis Teufel Headphones app. De equalizer biedt diverse vooraf gedefinieerde instellingen voor muziekgenres en gesprekken, plus de mogelijkheid om je persoonlijke geluidsinstellingen op te slaan.

Teufel heeft zijn in eigen beheer ontwikkelde Dynamore® technologie sinds haar debuut in 2017 in diverse compacte luidsprekersystemen ingezet. De Berlijnse audiofabrikant gebruikt deze technologie nu voor de allereerste keer in een koptelefoon. Dynamore® Headphones breidt het stereopanorama op duidelijk hoorbare manier wijze uit, zodat het net lijkt alsof het geluid van een echte luidspreker afkomstig is. De Dynamore® technologie kan via de Teufel Headphones app worden in- en uitgeschakeld.

Het geluid kan nog verder worden gepersonaliseerd door direct in de Teufel Headphones app een hoortest uit te voeren met de Mimi Hearing technologie. Deze stelt de hoorprestaties voor elk oor vast. Na verloop van jaren laat ons hoorvermogen het in het hogere frequentiebereik afweten. De Mimi Hearing technologie stelt aan de hand van de gemeten waarden een persoonlijk profiel samen dat de geluidservaring merkbaar verbetert.

Optimale geluidsonderdrukking
De actieve digitale onderdrukking van omgevingsgeluiden (Active Noise Cancelling, ANC) zorgt met drie intensiteitsniveaus voor paradijselijke rust. Op het hoogste niveau blokkeert deze functie het omgevingsgeluid vrijwel volledig. Nerveus getik van toetsenborden en lawaaiige koffiemolens op kantoor worden even gemakkelijk door de ANC-functie uitgefilterd als het monotone turbinegeluid in het vliegtuig. Gebruikers voor wie het belangrijk is om geluiden in hun omgeving te blijven horen, kunnen de transparantiemodus inschakelen. In plaats van omgevingsgeluiden met tegengeluid te onderdrukken, versterkt deze modus die juist, zodat het net lijkt alsof je geen koptelefoon draagt. Op die manier mis je geen oproep in de wachtkamer van de huisarts of een melding van een perronwissel.

Een hele dag luisterplezier
Bij een volledig opgeladen batterij, ingeschakelde geluidsonderdrukking en een gemiddeld volume, houdt de REAL BLUE NC het meer dan 44 uur vol. Als de ANC-functie niet wordt gebruikt, stijgt de batterijwerkduur tot ruim 56 uur. Maar dat helpt natuurlijk allemaal weinig als je vergeet om de koptelefoon op te laden. Dankzij een snellaadfunctie tankt de REAL BLUE PRO in slechts vijftien minuten tijd genoeg energie bij voor zeven uur. Voor een veilig transport levert Teufel een stabiele transportcase mee. De koptelefoon laat zich daar dankzij zijn draai- en vouwmechanisme makkelijk in bewaren. De luxe en zachte oorkussens met traagschuim dragen bij aan optimaal comfort. Ze worden door de lichaamswarmte zacht, waarmee ze zich al na een korte draagtijd qua vorm aan de drager aanpassen. De oorkussens zijn vanzelfsprekend vervangbaar.

Intuïtieve en aanpasbare bediening
De REAL BLUE PRO kan worden bediend met knoppen of via de aanraakgevoelige oorschelpen. Als je die met je rechterhand aanraakt, komt je duim automatisch op een joystick terecht. Daarmee kun je het volume en de weergave (afspelen/pauzeren/vorige of volgende track) bedienen. Direct daaronder bevindt zich de ANC-knop, die je eenvoudig met de duim kunt bedienen voor het in- en uitschakelen van de drie niveaus voor ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Gebruikers kunnen razendsnel hun lievelingsinstellingen vinden door bepaalde modi in de app uit te sluiten. Als je bijvoorbeeld alleen tussen de transparantiemodus en ANC niveau 3 wisselt, kun je de stappen voor ANC-niveau 1 en 2 direct overslaan.

De buitenkant van de grote oorschelpen kan instructies met de vingertoppen herkennen. Voor het bedienen van de geluidsweergave en telefonie kunnen met twee of drie tikjes op de oorschelpen diverse functies worden geactiveerd. Gebruikers kunnen op die manier muziek afspelen en pauzeren, naar het vorige of volgende nummer gaan, gesprekken aannemen, beëindigen of negeren en de Dynamore® instellingen en transparantiemodus bedienen.

Prijs en beschikbaarheid
De REAL BLUE PRO is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 349,99 euro via www.teufelaudio.nl. De koptelefoon is beschikbaar in de kleuren Night Black en Titanium Gray en wordt geleerd met een luxe transportcase, een oplaadkabel (USB-A naar USB-C) en een 3,5 mm audiokabel met afstandsbediening

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?