Met nieuws van o.a.
partners

Elke klank een kunstwerk STEREO L 2: vloerstaande streaming speakers

Teufel STEREO L 2

Uitpakken, opstellen en binnen een paar minuten naar je favoriete muziek luisteren: zo eenvoudig kan draadloos streamen zijn. En hoe mooi dat kan klinken, bewijst de STEREO L 2 met zijn uitgekiende coaxiale chassis en drie krachtige wok woofers. Deze actieve vloerstaande speakers vallen op door hun minimalistische, gestroomlijnde ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen.

Hifi meets high tech
Vloerstaande speakers bieden volop volume en genoeg ruimte voor speciale drivers voor hoge, midden en lage frequenties. Dat geldt ook voor de vloerstaande streaming STEREO L 2-speakers. Het speciale hieraan is dat de drivers van de middentoner en tweeter tot één geheel zijn samengevoegd. Dit wordt wel een coaxiaal chassis genoemd. De tweeter bevindt zich daarbij in het midden van de middentoner, boven in de luidspreker. Deze opzet zorgt ervoor dat bijna alle frequenties die hoorbaar zijn voor het menselijke oor dezelfde ruimtelijke oorsprong hebben. Dankzij deze puntgeluidsbron kan de STEREO L 2 een realistischere en nauwkeurigere weergave bieden dan mogelijk zou zijn met afzonderlijk geplaatste tweeters.

Drie massieve wok-basmembranen dragen zorg voor de lage klanken. Elke box is voorzien van drie Class D-versterkers met een totaal vermogen van 190 watt RMS per luidspreker. Hoewel elke speaker op het stopcontact moet worden aangesloten, is er geen kabelverbinding tussen de twee speakers nodig. Dit biedt een enorme vrijheid wat betreft de opstelling van de speakers in de ruimte.

Stream on!
De directe ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Google Chromecast maakt het mogelijk om vanaf alle populaire smartphones en tablets muziek naar de vloerstaande STEREO L 2-speakers streamen. Multiroom streaming wordt kinderlijk eenvoudig dankzij de optie om de speakerset te combineren met compatibele luidsprekers zoals de Teufel MOTIV® HOME en Teufel STEREO M 2. Het is ook mogelijk om muziek direct vanuit de Spotify app af te spelen of te luisteren naar de vele radiozenders die de dienst voor internetradio TuneIn rijk is. Geen wifi beschikbaar? Geen probleem. De STEREO L 2 speakers kunnen ook met een netwerkkabel op het thuisnetwerk worden aangesloten. Verder is het mogelijk om audio van elke gewenste app via Bluetooth naar de speakers over te dragen. Bluetooth is ook een praktische oplossing om gasten wel controle over de muziek te geven, maar geen toegang tot het netwerk.

Volledige controle
De STEREO L 2 speakers kunnen worden geconfigureerd met de gratis Teufel Home app. Deze app biedt ook toegang tot een 3-band equalizer, balansregeling, een standby-timer en een timer voor automatische uitschakeling. De drie voorkeuzeknoppen bovenop de primaire speaker kunnen worden ingesteld op TuneIn-zenders of Spotify-content. Gebruikers kunnen op die manier met een simpele swipe-beweging hun lievelingszender of playlist opvragen. Via een handig bedieningsdisplay dat bij nadering oplicht kunnen gebruikers het afspelen en volume bedienen en de geluidsbron selecteren.

Verkrijgbaar in twee kleuren 
De STEREO L 2 speakerset is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 1.999,99 euro via www.teufelaudio.nl. De vloerstaande speakers met een hoogwaardige afwerking van schuurlak zijn verkrijgbaar in een zwarte of witte uitvoering en worden geleverd met een magnetische stofkap van gerecyclede vezels.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?