Met nieuws van o.a.
partners

Draadloos presenteren met de nieuwe Marmitek Stream S2 Pro

presentatie systeem

Of we nu thuis zijn of op de werkvloer te vinden zijn; steeds vaker maken we gebruik van smart apparaten die met het internet verbonden zijn. Dit soort apparatuur brengt meer gemak in ons dagelijks leven, waardoor we minder tijd kwijt zijn aan de meest simpele klusjes.

Neem bijvoorbeeld het houden van een presentatie. Dat kan tegenwoordig nóg eenvoudiger met behulp van een draadloos systeem, zoals de nieuwe Marmitek Stream S2 Pro. In dit artikel lees je meer over dit draadloze presentatiesysteem dat je met gemak meeneemt in je tas of rugzak en lees je meer over de voordelen van dergelijke systemen.

Hoe werkt de Marmitek Stream S2 Pro precies?

De Marmitek Stream S2 Pro betreft een volledig nieuw draadloos systeem voor het geven van presentaties. Het systeem bestaat uit een transmitter en een receiver die allebei zo klein zijn dat je ze eenvoudig mee kunt nemen in een handtas of een rugzak. Beide onderdelen zijn namelijk slechts 83 x 32 x 13 mm groot en wegen per stuk slechts 27 gram. Je steekt de transmitter en receiver zo in de USB-poort van je laptop waarna het systeem draadloos gebruikt kan worden. Dit kan direct én overal zonder dat je een programma of andere software hoeft te downloaden.

Schaf je nog een extra onderdeel aan, namelijk de Stream T2 Pro, dan kun je verbinding maken met 20 laptops tegelijk. Deze extra transmitter zorgt voor de verbinding tussen meerdere devices. Beschik je over een MacBook of Chromebook zonder USB-aansluiting dan is het gewoon mogelijk om de Stream S2 Pro te gebruiken. Er worden diverse kabels bij je bestelling geleverd, zoals een USB-C naar HDMI kabel, een HDMI verlengkabel van 15 centimeter en twee keer een micro USB-kabel. Op die manier werkt de Stream S2 Pro voor draadloos presenteren altijd.

Heb je een wifi-verbinding nodig voor draadloos presenteren?

Hoewel vrijwel alle smart home apparaten vandaag de dag met behulp van wifi aan elkaar zijn gekoppeld, heb je voor de Marmitek Stream S2 Pro geen wifi-verbinding nodig. De transmitter en de receiver worden namelijk op basis van een draadloos signaal met de projector of televisie vanaf de laptop verbonden. Het is de Stream S2 Pro die zorgt voor dat signaal; daarom heb je niet nog een ander netwerk of een andere internetverbinding nodig. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn en presentaties op verschillende locaties moeten geven.

Omdat je geen verbinding met wifi nodig hebt, betekent dit dat je ook geen last hebt van vervelende storingen of andere blokkades op het netwerk die ervoor zorgen dat je verbinding hapert. Het maakt niet uit of je een freelancer bent of dat je voor een mkb of een groter bedrijf werkt; in alle gevallen kan een dergelijke toepassing voor draadloos presenteren de oplossing zijn om dit geheel sneller en beter te laten verlopen. Omdat je geen internet, kabels of software nodig hebt, heb je binnen no time verbinding gemaakt vanaf je laptop naar een groter scherm.

Waarom een draadloos presentatiesysteem ideaal is

Er zijn verschillende redenen voor ondernemers om te kiezen voor een draadloos presentatiesysteem zoals de Marmitek Stream S2 Pro. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je geen gedoe hebt met verbinden, omdat een verbinding altijd zo is gemaakt. Andere redenen om over te stappen op een dergelijk systeem voor draadloos presenteren, zijn onder andere:

  • Je bent enorm flexibel in je presentaties. Met dit soort systemen kun je namelijk niet alleen vanaf je laptop projecteren, maar ook vanaf je smartphone of tablet. Je hoeft dus geen specifieke computer te hebben om een presentatie te kunnen geven.
  • Je hebt geen gedoe met kabels, omdat je die gewoonweg niet nodig hebt om op een groot scherm te kunnen projecteren. Alles gebeurt volledig draadloos.
  • Een draadloos presentatiesysteem zoals de Marmitek Stream S2 Pro is ideaal om mee te nemen in je tas. Het geheel is namelijk heel klein en licht van gewicht en kan daarom met gemak worden meegenomen.
  • Wat ook een groot voordeel is, is dat een systeem zoals dit er ontzettend professioneel uitziet. Juist omdat je niet hoeft te rommelen met kabels zorg je voor een heel net en professioneel geheel.
  • De Marmitek Stream S2 Pro ondersteunt AirPlay en Miracast en kan dus ook op die manier worden gebruikt.
  • Omdat de HDMI-kabel in het systeem van Marmitek gebruikmaakt van AES 128-bit encryptie en WPA2/WPA-PSK/WPA2-PSK authentificatie heb je de zekerheid dat je het systeem volledig veilig kunt gebruiken.
  • Het systeem voor draadloos presenteren heeft een bereik van 20 meter, wat betekent dat de laptop op een afstand van 20 meter alsnog kan projecteren op het grote scherm.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?