Met nieuws van o.a.
partners

La Cucaracula: een spel voor echte vampierjagers!

la-cucaracula

Wie kent de Cucaracha bordspellen van Ravensburger waarbij alles draait om een bewegende kakkerlak? Nieuw is La Cucaracula, een aanvulling op de bestaande spellen. Dit keer gaat het om een vampier-kakkerlak, die te vinden is in een mysterieus spookslot. Zenuwachtig loopt hij rond om je een kaars uit de kandelaar afhandig te maken. Want… van licht houdt hij natuurlijk niet! Welke speler lukt het om de meeste kaarsen te verzamelen? Dat is de opdracht. Gemakkelijk? Zeker niet, want de bewegende kakkerlak richt een waar slagveld aan op het spelbord.

Laat je niet pakken…
Raakt Cucaracula je pion aan? Dan heeft hij je te pakken! Door hardop ‘iiiiiiiih’ te roepen, haal je je pion uit het vertrek waarin je staat en mag je met je pion opnieuw beginnen vanuit het startveld. Helaas ben je zo geschrokken dat er een kaars uit je kandelaar is gevallen. Pak één van de kaarsen-fiches, die je al hebt verzameld, en plaats deze met jouw spelkleur in de achterwand (maanwand) van het spel. Spelfase 1 eindigt wanneer er geen kaarsen-fiches meer op het spelbord liggen of wanneer de achterwand is gevuld met kaarsen-fiches (dit zijn de fiches die Cucaracula van de spelers heeft afgepakt). Maar… nu begint misschien wel het leukste deel van het spel. Je kunt de ingeleverde kaarsen-fiches weer terugveroveren.

Spelfase 2, de grote katapult wedstrijd
Heeft Cucaracula tijdens speelfase 1 een aantal van jou kaarsen-fiches veroverd? Geen probleem! Je kunt ze terug verdienen op een wel heel leuke manier! Per kaarsen-fiche in jouw kleur krijg je drie pogingen om de vampier-kakkerlak met een heuse katapult naar de maan te schieten. Lukt het je? Dan krijg je je kaarsen-fiche weer terug. Wie na de katapult wedstrijd de meeste kaarsen-fiches in z’n bezit heeft, wint het spel.

Voor de echte vampierjagers
La Cucaracula kent ook regels voor de gevorderde vampierjager. Ook kun je als team de strijd aan gaan om van Cucaracula te winnen. Kortom: het bordspel La Cucaracula is niet alleen heel vermakelijk, maar kent heel veel mogelijkheden waarbij niet alleen geluk een rol speelt. Werk samen, heb stalen zenuwen en ontwikkel de juiste techniek bij het katapult schieten.

Prijs en verkrijgbaarheid
La Cucaracula, voor 2 – 4 spelers, is geschikt voor iedereen vanaf circa 6 jaar. Bestel het spel hier.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?