Heb je een eigen horecazaak? Dan wil je natuurlijk een goedlopende zaak waar veel gasten op afkomen en waar je hen een onvergetelijke ervaring kunt bieden. Toch is het net zo belangrijk om achter de schermen ook genoeg aandacht te geven aan jouw werkplek. Denk aan een veilige en hygiënische werkplek voor jouzelf en jouw medewerkers. Zo moet je namelijk jouw keuken regelmatig een flinke dieptereiniging geven. Waarom dat zo belangrijk is, zetten we hieronder voor je op een rij.
In de horeca bereid je hoe dan ook gerechten. Of het nou gaat om een sushirestaurant, een lunchroom of een bar: in een horecazaak sta je in de keuken negen van de tien keer eten te bereiden. Het bereiden van dit eten moet op een hygiënische manier verlopen in een schone keuken, maar ook na afloop van de bereiding is het belangrijk dat je de keuken netjes achterlaat. Zo kunnen er bijvoorbeeld vetdruppels ophopen in de afzuiging nadat je hebt staan frituren, of kunnen er kleine etensresten achterblijven die je zo 123 niet zag. Een dieptereiniging is hierbij van groot belang, aangezien je natuurlijk wel een hygiënische werkplek wil creëren. Niet alleen voor jouzelf en voor jouw medewerkers, maar ook voor jouw gasten.
Zoals net al werd benoemd, kan er na het bereiden van eten wat viezigheid achterblijven. Denk aan vet in de afzuiging. Wist je dat vet in de afzuiging zelfs gevaarlijk kan zijn? Het is daarom ook goed voor ieders veiligheid dat je de keuken in jouw horecazaak laat reinigen. Of je nou zelf in de keuken aan het werk bent, jouw medewerkers of de gasten die jouw zaak binnenlopen: je wil natuurlijk voor iedereen een veilige plek bieden.
Een afzuigkap wordt in de horeca veel gebruikt. Hiermee wordt de vieze lucht afgevoerd naar buiten. Het intensieve gebruik van een afzuigkap betekent dan ook dat deze extra goed moet worden schoongemaakt. Het is goed om te weten dat je jouw afzuigkap zelfs moet laten schoonmaken van de verzekering. Jouw keuken moet namelijk een brandveilige werkplek zijn. Het is goed om te weten dat je hier ook een certificaat van moet hebben, zodat je kunt aantonen dat jouw afzuigkap is schoongemaakt. Ga dus niet zelf aan de slag met het schoonmaken ervan, maar laat dit door een professional gebeuren zodat je ook zeker weet dat het schoonmaken volgens de richtlijnen gaat. Ook ontvang je na afloop een certificaat waarmee je kunt aantonen dat de afzuigkap en de bijbehorende onderdelen zijn schoongemaakt door een bedrijf. Laat daarom jouw afzuigkap horeca schoonmaken door een professioneel bedrijf en zorg ervoor dat je een veilige én nette werkomgeving krijgt.
Dieptereiniging keukens is dus een groot en belangrijk onderdeel bij het hebben van een eigen horecazaak. Zoals ook blijkt uit de bovenstaande redenen wil je graag voor iedereen een veilige en hygiënische ruimte creëren. Laat het dan ook zeker doen door een professional, zodat je weet dat het op een juiste manier wordt uitgevoerd.
Je kunt door Valor Service Group op een professionele manier jouw keuken diep laten reinigen. Zij zullen ervoor zorgen dat jouw keuken weer helemaal schoon wordt gemaakt, tot in de diepste puntjes: van plafond tot muren. Ook het keukenapparatuur wordt meegenomen, zoals kooktoestellen maar ook vaatwassers. Natuurlijk maak je ook zelf de keuken na iedere kookbeurt schoon, maar het is ook belangrijk om het eens in de zoveel tijd écht professioneel te laten reinigen. Hiermee kun je vervelende verrassingen voorkomen, zoals bacteriën of ongedierte. In een horecazaak is dat natuurlijk een no go.